Slovenija
5 ogledov

Rezultati zamujajo že en mesec

romsko naselje žabjak Jerca Božič Kranjec
Romska naselja. Komu koliko od treh milijonov.

"Prizadevamo si, da bi postopke z javnim razpisom zaključili do konca maja. O tem so bili prijavitelji tudi obveščeni," so nam včeraj, ko smo jih spraševali, čemu enomesečna zamuda, odgovorili na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Vloge, ki so prispele na letošnji javni razpis za sofinanciranje projektov osnovne komunalne infrastrukture v romskih naseljih, so namreč odpirali 24. februarja. Najpozneje v 60 dneh naj bi upravičenci izvedeli, koliko od skupno okoli trimilijonskega zneska so jim namenili.

Žabjak na čakanju

Na Mestni občini Novo mesto pričakujejo, da bodo dobili od 300 tisoč do pol milijona evrov, ki bi jih, kot nam je povedal Janez Doltar, pristojen za romska vprašanja, namenili za odkupe zemljišč, na katerih že živijo Romi v naselju Žabjak.

"Odkupi parcel so za dokončno ureditev naselja bistvenega pomena," je ob prijavi na razpis dejal Doltar in dodal, da že pripravljajo spremembe občinskega prostorskega načrta, ki bi omogočile legalizacijo naselja.

Se pa zavedajo, kot je še povedal, da bo največja ovira na tej poti pridobitev soglasja Krajevne skupnosti Bučna vas.

Komentarjev 1
  • maddog 06:58 22.maj 2012.

    soglasja krajevne skupnosti Bučna vas nebo! Za mojo parcelo ki je pa tam bom pa hotel 70.000€ pa čeprav je vredna 20.000€