Slovenija
13 ogledov

Ribe in meso bodo podražili

V Pivki perutninarstvo, ki jo vodi Janez Rebec, med pomembnimi letošnjimi pridob Žurnal24 main
Pivka in Delamaris. Poslovanje pod pričakovanji. Prisiljeni dražiti.

''Prodaja stagnira na vseh glavnih področjih. Tako količinsko kot vrednostno z rezultati ne moremo biti zadovoljni,'' je v decembrskem internem glasilu svojim zaposlenim sporočilo vodstvo Pivke perutninarstvo in Delamarisa. Na čelu obeh je Janez Rebec.

Pri glavnem programu, piščančjem mesu, so prodajo sicer nekoliko povečali, a so vrednostno pod načrti zaradi znižanja cen. Ovira so tudi višji stroški materiala in energije, ki bodo rasli še naprej.

Investicijsko
2011. Uprava pojasnjuje, da projekti za novo halo za ribjo predelavo tečejo počasneje od načrtovanega, a da posvečajo pozornost funkcionalnim rešitvam. Rok izgradnje je sicer začetek jeseni, investicija pa je ocenjena na 3,5 milijona evrov.

Pozabljena znamka
Podobno kot Pivki tudi Delamarisu v primerjavi z lani v letošnjem devetmesečju ni uspelo povečati realizacije. ''Treba je še veliko dela na asortimanu in utrditvi blagovne znamke, ki je pri potrošnikih že nekoliko pozabljena," je ocenila uprava in za prihodnje leto napovedala močno okrepitev marketinških aktivnosti. Te bodo okrepili tudi v Pivki, prav tako pa iskali nove trge za prodajo svežega mesa.

''Prisiljeni bomo tudi povišati cene mesa, mesnih izdelkov in ribjih konzerv,'' so dejali. Na vprašanja o konkretnih številkah iz poslovanja nam včeraj niso 
odgovorili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.