Slovenija
15 ogledov

Ribičem nagajajo delfini

1/10
Žurnal24 main
Ne le da imajo ribiči na Obali težave zaradi goste megle in ribe lovijo z navigacijsko opremo, dodatno jim nagajajo še delfini, ki plašijo ribe, nam je po dopoldanskem ribolovu povedal eden od ribičev.

Ulov slovenskih ribičev zadnje dni ni kaj prida, "saj so že nekaj dni v zalivu delfini, ki plašijo ribe in je zato ulov slab,''  je za zurnal24.si povedal športni ribič Valdi iz Lucije.

Fotografije meglene Obale si oglejte v GALERIJI.

Poleg tega imajo ribiči dodatne težave zaradi goste megle na Obali, zato si pri lovljenju rib pomagajo z GPS-om,  satelitskim navigacijskim sistemom. Da megla na Obali še naprej ovira vidljivost, smo danes že poročali – več si lahko preberete v članku Oblaki, dež in megla, kjer pišemo tudi o vremenskih razmerah drugod.

O oljnem madežu, ki naj bi ga ob obali Portoroža opazili v soboto, smo povprašali tudi ribiča, ki pa onesnaženja na morju ni videl.

Pristojna služba za varstvo obalnega morja je prav tako pojasnila, da zaradi goste megle madeža na včerajšnji intervenciji ni opazila.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.