Slovenija
14 ogledov

»RIC je novomeški NPU«

Gregor Macedoni Jerca Božič Kranjec
Sporno. Najemnina naj bi bila previsoka. Zahteva po računskem sodišču.

Novo mesto. Mestna občina bo za nove prostore Razvojno izobraževalnega centra (RIC) na Topliški cesti, v katere se selijo te dni, mesečno plačevala 26.700 evrov.

»Najemnina bo preplačana za sto tisoč evrov na leto. Zgodba je podobna kot tista z najemom prostorov za Nacionalni preiskovalni urad (NPU),« pravi Bojan Kekec, občinski svetnik SDS.
Računsko zavrnili.

Gregor Macedoni, svetnik liste Gremo gor, je zato občinskemu svetu v četrtek predlagal sklep, naj župan k pregledu postopka sklenitve najemnega razmerja pozove računsko sodišče. Župan je vztrajal, naj postopek najprej pregleda nadzorni odbor občine, svetniki so Macedonijev predlog po burni razpravi zavrnili, župan pa je nato sejo prekinil.

Zagovor Novaka

»Ta hip se pogovarjamo o aneksu, s katerim bomo korigirali nekatere člene pogodbe. Zbiramo turi ponudbe za možni leazing odkup te stavbe, zadevo pa že pregleduje tudi nadzorni odbor občine,« je svetnikom pojasnil Borut Novak, direktor občinske uprave. Kot je poudaril, so delovali v skladu s pravili postopka in se odločili za pravo rešitev prostorskih težav Ric-a.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.