Slovenija
59 ogledov

Rigler in/ali Oplotnik?

Boštjan Rigler, Dars Nik Rovan
Nadzorniki Darsa. O negospodarnosti Mateje Duhovnik in njeni (krivdni) razrešitvi.

Ozadja. Včeraj nihče od sicer dobro obveščenih virov, ki so tako ali drugače blizu dogajanju na Darsu, ni mogel z gotovostjo potrditi, da se bo današnja seja nadzornikov končala z razrešitvijo Mateje Duhovnik z vrha družbe. Bodo pa v poročilih o gradnji Tomačevega, o sodelovanju s podizvajalci in o ugotovitvah računskega sodišča iskali argumente za krivdno razrešitev.

Prav tako včeraj nihče od virov z gotovostjo ni vedel, kdo bo kot vršilec dolžnosti (v. d.) nasledil Duhovnikovo. Je pa več virov menilo, da bi bila lahko v upravi Boštjan Rigler, ki zdaj kot v. d. vodi prav direktorat za infrastrukturo, in (ali) ekonomist Jan Žan Oplotnik. Oba sta bila v upravi Darsa že v času prejšnje vlade Janeza Janše. Prvi je včeraj na vprašanje, ali bo novi šef Darsa, odgovoril “nič ne vem”, Oplotnik pa nas je odpravil z “danes sem res zaseden”.

Da bi bil Rigler lahko v igri za (novo) funkcijo, pa bi bilo mogoče posredno sklepati celo iz včerajšnjih besed ministra Zvoneta Černača. Ta je namreč dejal, da vodenje infrastrukturnih projektov v okviru ministrstva ni “racionalno in učinkovito” ter bo preneseno na novo 
institucijo.

Komentarjev 1
  • Lavdan 08:22 27.junij 2012.

    Oglejte si zaporo počivališč na Povodju in videli boste kakšne strokovnjake imajo na DARS-u. Ne vem po katerem predpisu je narejena sedanja zapora, če je pila prejšna tudi po predpisih. Radovan bi rekel, da je to šlamparija.