Slovenija
24 ogledov

Risinje niso ujeli

Zoo Ljubljana ZOO Ljubljana
Še naprej nastavljajo hrano v ogrado in ob živolovkah. Iskanje risa pride prav celo v Državnem zboru pri zasmehovanju nasprotnikov.

Risinja se ponoči ni ujela v živolovko. "Še naprej ji nastavljamo hrano v ogrado in ob živolovkah," je ob tem dejala Irena Furlan iz Živalskega vrta Ljubljana. Samca so ujeli že včeraj.

Risa sta ogrado zapustila v noči na nedeljo, ko se je podrlo padajoče drevje in vejevje. Vest o pobegu je med Ljubljančani povzročila precejšnje vznemirjenje, ki je sprožilo tudi tri lažne preplahe. Pri pregledu sledi se je izkazalo, da so občani videli mačko, ne risa. "Risinja je vsej verjetnosti znotraj zooja ali v nkegovi neposredni bližini, saj so risi teritorialne živali in se vračajo k plenu – gamsu," je pojasnila Furlanova. V živalskem vrtu zatrjujejo, da žival za ljudi ni nevarna.

Živalski vrt bo še zaprt

V zgornjem delu živalskega vrta so se sicer podrle vse letalnice sov, zato so velike uharice, kozačo in snežno sovo preselili v začasne prostore v spodnjem delu vrta.

Živalski vrt bo predvidoma še ves prihodnji teden zaprt za javnost. V ponedeljek bodo začeli popravljati uničene ograde in odpravljati posledice žledoloma.

Komentarjev 7
  • Johan Spohan 20:42 07.februar 2014.

    Ja in to čveka same bedarije. In kaj naj piše npr o marksizmu kateremu se je posvetil v preddemokratskem življenju.

  • depresija 20:38 07.februar 2014.

    Pismu, a ni Čelavi razlagal, da bo zdej, ko ni ne poslanec, ne preds. vlade, ne nič od nič, neke knjige pisal in svetoval tujim vladam? Pa ves čas samo čivka.. Piščanc!

  • ris 20:33 07.februar 2014.

    pozabil si pripisat, LP, Samooklicani strokovnjak risov (ja ris ima malo začetnico)