Slovenija
13 ogledov

RK in Karitas zbrala 5000 evrov

Žurnal24 main
Rdeči križ Slovenije je za prizadete v poplavah včeraj zbral 1850 evrov, Slovenski Karitas pa okoli 3000 evrov.
Sredstva za pomoč prizadetim  v poplavah lahko nakažete na račun Rdečega križa: TRR 03100 - 1111122296, sklic 937044, pripis Poplave 2010.

"Navzlic dejstvu, da smo v gospodarskem in drugem krču, ljudje še vedno darujejo," je povedal generalni sekretar Rdečega križa Slovenije Janez Pezelj. "Včeraj smo zbrali 1850,59 evra, za danes pa še ni podatkov."

Sicer pa organizacija v soboto organizira dobrodelni koncert z naslovom Mojstri slovenske popevke, ki bo v soboto ob 20. uri v Cankarjevem domu, neposredno pa ga bo na prvem programu prenašala tudi nacionalna televizija.

Če želite darovati preko Karitasa, lahko sredstva nakažete na naslednji tekoči račun: 02140-0015556761, namen: Poplave Slovenija, sklic 00 2011. Predmete lahko podarite preko portala Podarimo.si. Več o tem preberite tukaj.

Kot je poudaril Pezelj, je nekaj vstopnic še vedno na voljo na blagajni CD. "Izkupiček bomo namenili prizadetim v poplavah, ko bomo imeli natančne sezname, kdo je upravičen za pomoč in v kakšni vsoti," je pojasnil. "Upamo, da bo dvorana polna."

Na koncertu, nastopajoče bo spremljal Orkester Slovenske vojske, bodo nastopila imena, kot so Darja Švajger, Helena Blagne, Lado Leskovar in Nuša Derenda.

Slovenska Karitas je iz sklada za naravne nesreče zagotovila začetna sredstva za realizacijo prve pomoči najbolj prizadetim v skupni višini 35 tisoč evrov. Prvo pomoč na terenu razdeljujejo Škofijska Karitas Celje, Ljubljana, Koper in Novo mesto. Do sedaj so sicer zbrali okoli 3000 evrov novih sredstev in pričakujejo, da bodo okoli 1000 evrov zbrali danes. "To ni veliko," je povedal Peter Tomažič iz Slovenske Karitas in pojasnil, da je sredstev še malo zato, ker je trenutno možno nakazovati le iz elektronskega računa, položnice pa še niso v obtoku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.