Slovenija
61 ogledov

RK pomoč za begunce zbira le v uradnih urah, ki jih konec tedna ni

Brežice EPA
Ljubljansko območno združenje Rdečega križa poziva k zbiranju pomoči, a v petek jo sprejemajo le od 8. do 12. ure, konec tedna pa sploh ne.

Ljubljansko območno združenje rdečega križa poziva javnost k zbiranju humanitarne pomoči za oskrbo beguncev. Nujno potrebujejo:

OBUTEV: športna in pohodna obutev - moška, ženska, za otroke
OBLAČILA: nogavice, kape, šali, rokavice, hlače, jakne, topla oblačila (jesenska in zimska oblačila) - moška, ženska, za otroke in dojenčke
HRANO: hrana za dojenčke (kašice) in otroke; sir (manjša pakiranja, topljeni sir), namazi, ribje konzerve, prepečenec, mleko v manjši embalaži (0,5 L), energijske ploščice, piškoti; suha hrana v manjši embalaži, ki ne potrebuje priprave
IZDELKI ZA HIGIENO: higienski vložki, plenice za otroke, robčki, dezinfekcijski robčki·         DRUGO: deke, odeje, pregrinjala

Zbirno mesto je na Tržaški cesti 132, vhod pa je s Fajfarjeve ulice ob železnici. Pomoč zbirajo, v času uradnih ur: ki so od osme ure zjutraj pa v ponedeljek in torek do 17. ure, v sredo do 18. ure, v četrtek 16. ure, v petek pa le do 12. ure. Za konec tedna pa uradnih ur sploh ni. Več informacij na spletni strani www.ljubljana.ozrk.si. 

Adra pomoč zbira 24 ur na dan

"Dnevno pride in odide tudi po 4000 ljudi. Lahko se zgodi, da česa zmanjka, ampak to hitro dopolnimo. Ne gre za luksuz, ljudi oskrbujemo z osnovnimi dobrinami," pa pravi Jernej Agrež iz Adre. 

Jernej Agrež | Avtor: Barbara Barbič Barbara Barbič
"Zaloge sproti polnimo in dopolnjujemo, skladišči imamo v sprejemnem centru v Brežicah in v Dobovi, pomoč pa zbiramo v starem domu za ostarele v Brežicah, kjer je tudi skladišče. Ljudje lahko pomoč prinesejo tja, ves čas je kdo tam. Zbiramo oblačila, tople jakne, hlače in obutev za te vremenske razmere, sploh številke od 38 do 43, pa otroško obutev in oblačila, tople nogavice. Tako kot doslej zbiramo hrano, prepečenec, kruh, najbolje zapakiran in narezan, pa piškote, čokolado, ribje konzerve, mleko in voda, najbolje pakirano po pol litra. Potrebujemo tudi plenice, zobne paste in krtačke, plastične kozarce in pribor pa plastične vrečke v roli, saj v njih zapakiramo hrano," je povedal Agrež. 

Pravi, da se ljudje epo odzivajo na prošnjo za pomoč, da pa se za donacije dogovarjajo tudi z nekatemi večjimi in manjšimi podjetji in s.p.-ji, kar je zelo dobrodošlo, saj pomoč ob prihodu večjih skupin hitro kopni. 

Manjka predvsem hrane in oblačil

Iz CPT Krško pa so sporočili, da prostovoljske organizacije sporočajo, da primanjkuje predvsem hrane in oblačil. Dostavite jih lahko v MC Krško, Salezijanski mladinski center oziroma v župnišče Sevnica ali Dom upokojencev Brežice. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.