Slovenija
101 ogledov

RKS: Pirc Musarjeva bi razrešila Brunskoletovo

Renata Brunskole Saša Despot
Izredna seja zbora članov Rdečega križa Slovenije. Jutri bodo odločali o predčasni razrešitvi generalne sekretarke Renate Brunskole, ki jo je predlagala predsednica RKS Nataša Pirc Musar.

Pirc Musarjeva je nedavno za medije dejala, da je razrešitev generalne sekretarke Brunskoletove predlagala, ker z njenim delom ni zadovoljna, saj po njenem mnenju dela vodje strokovne službe ne opravlja na način, ki bi omogočal uresničitev programa oziroma vizije, ki jo je predstavila zboru članov in za katero se je zavezala, da jo udejanji. Neaktivnost generalne sekretarke na področju načrtovanja in realizacije aktivnosti za uresničitev vizije po mnenju Pirc Musarjeve ogroža pravočasno izvrševanje finančnega načrta.

Brunskoletovo je okoli 60-članski zbor članov RKS na predlog 18-članskega glavnega odbora za štiriletno obdobje imenoval sredi decembra 2014. Pirc Musarjeva pa je vodenje ene največjih humanitarnih organizacij v državi prevzela konec junija lani, in sicer po smrti predsednika RKS Franca Koširja decembra 2014.

Brunskoletova za vprašanja medijev ni dosegljiva, tudi Pirc Musarjeva ne želi povedati kaj več o konkretnih očitkih Brunskoletovi, dejala je le, da od ponedeljkove seje pričakuje, da "se bo spoštovala volja zbora članov".

Komentarjev 28
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 21:51 28.februar 2016.

    No do zdej vemo da se je marsikej dogajal v Rdečem križu Slovenije....marsikatere lumparije preden je Nataša prevzela funkcijo. Normalno da mora zdej počistit z tistimi ki bi še naprej podpiral star ne-etičen način delovanja. Sej to bi mogu vsak ...prikaži večk k bi prišel na to funkcijo naredit. Ker je bila situacija naravnost katastrofalna. Samo bomo vidl če bo RKS spravla v red in pravičnost al bo to samo predstava za gledalce.

  • Žurnalček 19:52 28.februar 2016.

    Ma pa zato rada motorje!

  • Ferluci 18:53 28.februar 2016.

    ..in ne uporablja deodorantov...