Slovenija
27 ogledov

Robiču v spomin postavili ploščo

kolesarjenje, Jure Robič, kolo, Lucija
1/22
Žurnal24 main
V Luciji in okolici je potekalo kolesarjenje v spomin na ultramaratonskega kolesarja Jureta Robiča. Opoldne so odkrili še spominsko ploščo. Udeležba večja od pričakovanje.

"Ploščo bomo postavili na klopco, ki se nahaja na kolesarski in peš poti, ki pelje pod Forma vivo. Jure sam ni nikoli sedel na njej. A če bi, bi se verjetno s kolesom odpravil osvojiti svet. Po Sloveniji in Ameriki mu je ostala le še širina morja," je na strani organizatorja, društva Jaz sem najboljši, zapisal Mojmir Kovač.

Kot nam je še povedal, štartnine oziroma prijavnine ni; so pa na zbirnem mestu postavili škatlo za zbiranje prispevkov za družino, mizo s sliko Jureta in knjigo spodbud za njegovega sina Nala.

Ponosni na najboljšega "norca"
"Na Facebooku imamo preko 600 prijav, a to ni relevantno. Po elektronski pošti smo prejeli preko 100 prijav. Pričakujemo, da bo okrog 200 ljudi ali več," nam je zjutraj pričakovanja predstavil Kovač in dodal, da je odziv na tovrstno idejo pozitiven: "Idejo so pohvalili tudi tisti, ki ne morejo priti. Jureta smo Slovenci spremljali, čeprav smo mislili, da je norec, kar je res bil (smeh). A bili smo veseli zanj in ponosni na njegove rezultate, saj je bil najboljši na svetu."

Udeležba je res presegla pričakovanja, saj se je koelsarjenja udeležilo okrog 300 ljudi.

Podali so se na proge treh dolžin: 10-kilometrska je potekala po progi, kjer so leta 2007 kolesarili z Juretom pred odhodom na RAAM (Lucija–Piran–Lucija); 20–25 kilometrov dolga proga na isti relaciji kot prva ter naprej do Sečovelj; tretja pa je dolga kar od 40 do 50 kilometrov.

Opomba uredništva: zaradi pietete do umrlega in njegovih bližnjih je možnost komentiranja izklopljena.