Slovenija
55 ogledov

Rockerji končno dobili svoj prostor

Stari znanci scene, skupina AlbaKiara, sicer cover band legende Vasca Rossija, j Žurnal24 main
Odprtje. Figa Rock bar je v soboto pokal po šivih. Na velikem odru se je predstavilo 17 skupin.

“Za odprtje takšnega lokala sem se odločil, ker sem glasbenik. Že 15 let sem v teh vodah in vem, da v naši okolici ni primernih lokalov za ljubitelje glasbe v živo oziroma jih je zelo malo, nekateri pa so omejeni glede izbora glasbe,” nam je povedal Igor Zonta, lastnik v soboto odprtega Figa Rock bara.

Odprtje je poželo veliko zanimanja, saj se je obiskovalcev trlo. “Naložba me je stala okoli 60 tisoč evrov, s tem da sem naredil vse sam, s pomočjo prijateljev,” je dodal.

Velik oder in backstage
Figa Rock bar, ki ima enega od največjih odrov med tovrstnimi lokali na Obali, ima poleg odlične akustične izolacije posebnost – zaodrje ali backstage, kjer lahko izvajalci odložijo svoje stvari in se pripravijo na nastop.

“Glasbeniki potrebujemo več takšnih lokalov, kjer je poskrbljeno za dobro akustiko in imamo možnost nastopiti,” je komentiral Teo Gustinčič, basist skupine The Key, ene izmed 17, ki je nastopila na večeru ob odprtju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.