Slovenija
31 ogledov

Rode bo DNK test oddal še ta teden

Franc Rode je v pogovoru za družino razkril svoje misli o aktualni problematiki. Žurnal24 main
Peter Stelzer je že oddal vzorec za analizo DNK. Franc Rode naj bi ga opravil konec tedna. Oba pa naj bi ga oddala v Münchnu.

Po poročanju Dela je domnevni sin Franceta Rodeta Peter Stelzer že oddal DNK test. Še ta teden pa naj bi ga oddal tudi kardinal Franc Rode. Oba bosta test opravila na Inštitutu za sodno medicino v Münchnu. Ni pa še znano, kdaj bodo znani rezultati.

Omenjene navedbe je potrdila tudi odvetnica Nina Zidar Klemenčič in dodala, da bi to lahko naredili že veliko prej, a sta bila oba zelo neodzivna.

Naj vas spomnimo

Konec avgusta je Delo poročalo, da naj bi imel Rode leta 1969 intimno razmerje s Tanjo Bredo S., ki je leto pozneje v Nemčiji rodila otroka. Ta naj bi bil danes v Dubaju živeli Peter Stelzer, ki je za časnik, še isti dan pa tudi za nekatere druge medije, izrekel željo, da Rode opravi test očetovstva.

Kardinal je še isti dan odločno zanikal, da bi prelomil celibat, in izrazil pripravljenost, da opravi omenjeni test. Predlagal je, da se ta opravi na Inštitutu za sodno medicino Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani, ker pa se Stelzer s tem ni strinjal, je pristal tudi na test očetovstva na eni izmed nemških ustanov, ki jo je predlagal Steltzer.

Petega septembra so tako v pisarni Zidar Klemenčičeve v izjavi za javnost zapisali, da so Stelzerjevemu nemškemu odvetniku sporočili, da je Rode pripravljen opraviti test v Nemčiji, obenem pa ga zaprosili, naj takoj posreduje termin, v katerem bi Rode in Stelzer po protokolu sodnih ugotavljanj očetovstva istočasno oddala vzorce DNK.

Komentarjev 3
  • dragec 08:29 25.september 2012.

    Kako to lepo zvoni, Rode- ponosen ati, ki skrbi za svojega sineka!!!

  • rogg 23:03 24.september 2012.

    Da je njegov obraz še tako strog in resen, me še zdaleč ne prepriča. Z njega veje velika aroganca in nadutost, ki je nima s čim utemeljit, v svojem življenju ni prispeval k blaginji in lepšemu na zemlji, kar je ...prikaži več tako propagiral, je pa res, da se je delal pomembnega... pa še bi lahko našteval... ne bom več... od takih osebkov ni nobene koristi... egoist... samovšečnež...

  • rogg 22:58 24.september 2012.

    Stari jebač....