Slovenija
65 ogledov

Rode meni, da je sankcija upravičena

Krašovec
Kardinal Franc Rode meni, da je sankcija zoper nekdanjega ekonoma mariborske nadškofije Mirka Krašovca, upravičena.

Kardinal Franc Rode meni, da je bila začasna selitev nekdanjega ekonoma mariborske nadškofije Mirka Krašovca v samostan na avstrijskem Koroškem cerkvena sankcija za nekaj, kar je bilo storjeno s kršenjem cerkvenega prava.

Po nalogu rimske kongregacije za duhovnike se je namreč nekdanji ekonom mariborske nadškofije Krašovec začasno preselil v benediktinski samostan Šentpavel na avstrijskem Koroškem, kjer bo živel največ eno leto. Po poročanju Televizije Slovenija tam živi že nekaj tednov, umaknil pa naj bi se na svojo željo, brez pritiskov, na t. i. sobotno leto. Kot je na začetku meseca poročal časnik Dnevnik, naj bi bil Krašovec tja poslan oziroma umaknjen zaradi svoje vloge v finančnem zlomu mariborske nadškofije.

"Tukaj govoriti o sobotnem letu, to je nekoliko površno. To je neka cerkvena sankcija za nekaj kar je bilo storjeno s kršenjem cerkvenega prava in verjetno tudi še kaj drugega," je Rode povedal v izjavi za medije v Vačah, kjer je danes ob dnevu slovenske zastave daroval mašo za domovino. Dejal je tudi, da bodo morali krivci odgovarjati za grehe mariborske nadškofije, ki je s svojimi podjetji nakopičila na stotine milijonov evrov izgube.

Rode za razveljavitev sodbe

Rode je komentiral tudi prevoz posmrtnih ostankov nekdanjega škofa Gregorija Rožmana v Slovenijo. Iz ZDA jih bodo prepeljali v torek, v grobnici slovenskih škofov v ljubljanski stolnici pa pokopali v soboto.

"Ko sem bil ljubljanski nadškof, sem se zavzemal za to, da bi posmrtne ostanke škofa Rožmana prepeljali v Ljubljano v stolnico in sem se o tem pogovarjal s takratnim predsednikom republike Milanom Kučanom," je po poročanju Televizije Slovenija povedal Rode in dodal, da je vztrajal pri tem, da mora sodišče najprej razveljaviti obsodbo proti njemu.

"Dejal sem, formalno on velja za zločinca, zločinca ne bomo pokopavali v Ljubljani. In torej sem zahteval, da se najprej razveljavi ta sodba, to se je zgodilo in sem vesel tega, da je škof Rožman našel svoje zadnje domovanje v svoji škofiji v Ljubljanski stolnici," je še povedal.

Komentarjev 4
  • gornik 22:16 07.april 2013.

    Gdo jih bo pa še 6miljard tovariš Izrodek , imaš idejo ,oziroma odgovor.

  • mph 21:59 07.april 2013.

    Če pa je RODE za, potem pa je Krašovec očitno žrtveno jagnje, kot je sam namignil že večkrat v javnih pismih. Res, odvraten stvor, je ta izRODEk. Tak stud mi redko kdo zbuja (če ne šteje Majerja in Eve "Braun").

  • izRODEk 20:56 07.april 2013.

    Če je sankcija zoper Krašovca upravičena je čas, da klerofašistična mafijska organizacija RKC prevzame odgovornost in slovenkam ter slovencem vrne 1.2 milijarde evrov.GOVNA SMRDLJIVA POKVARJENA LOPOVSKA PEDOFILSKA! MRŠ!