Slovenija
38 ogledov

Rogaško steklo se vse bolj sveti

Steklarna Rogaška. Nova peč, stečaji konkurentov in poslovne odločitve obetajo dobre rezultate. Zaposlili tudi tretjino delavcev nekdanje Steklarske nove.

"Zdaj nam je začelo sijati sonce," je Judita Vrečar, predstavnica za stike z javnostmi v Steklarni Rogaška, ponazorila trenutno stanje podjetja. "Imamo naročila za pol leta vnaprej in letos pričakujemo pozitivni rezultat," je optimistična Vrečarjeva, ki pa opozarja na spremenljive razmere v panogi. Za ugodne rezultate se lahko zahvalijo tudi težavam tekmecev, saj je šlo kar nekaj velikih konkurentov v stečaj, med njimi tudi "sosednja" Steklarska nova. Prav iz slednje, v kateri je na cesti po znanih dogodkih ostalo 247 delavcev, so v Steklarni Rogaška zaposlili okoli 80 ljudi.

Sodobnejša peč
Jutri pride k njim na obisk tudi premier Borut Pahor, ki bo slavnostni govornik na odprtju nove steklarske peči. Ta je gospodarnejša in zmogljivejša od dosedanje, obenem pa bolj zdrava za zaposlene, ki bodo odslej manj izpostavljeni vročini in prahu. Peč s seboj prinaša tudi nekaj novih delovnih mest. Celotna naložba je sicer stala več kot dva milijona evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.