Slovenija
10 ogledov

Rok podaljšan do 30. julija

(Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Mestna občina Ljubljana je podjetju Grep podaljšala rok za izgradnjo športnih objektov v Stožicah do 30. julija. Bo Grep še ta teden dobil posojilo?

Prošnji Grepa za podaljšanje roka izgradnje stadiona in dvorane v Stožicah so na MOL ugodili tudi zato, ker niso imeli zagotovljenih vseh zemljišč, saj so zadnja predali šele prejšnji teden zaradi nastalih dodatnih del, s čimer se je spremenila tudi finančna konstrukcija, in zaradi hude zime, je pojasnil ljubljanski župan Zoran Janković.

Za omenjeni datum so se po njegovih pojasnilih odločili, ker je komisija ministrstva za okolje Grepu dala možnost, da napake, ki so bile ugotovljene na tehničnih pregledih objektov, odpravijo do 27. julija.

Ob tem je omenil tudi napoved, da bi Grep pogodbo o posojilu z bankami podpisal ta teden. To bi po njegovih besedah pomenilo, da bi Grep lahko na strehi dvorane, kjer je še največ dela, okrepil ekipo in v predpisanem roku z gradnjo zaključil.

Prijava za evropska sredstva

Janković je tudi napovedal, da se bo MOL prijavila na razpis ministrstva za šolstvo in šport za sofinanciranje investicij v športno-rekreacijsko infrastrukturo, ki so ga objavili v petek. Okvirna višina razpisanih sredstev, ki jih delno prispeva EU, je 9,4 milijona evrov.

Kot so zapisali v razpisnih pogojih, mora vrednost investicije presegati pet milijonov evrov brez DDV in ne sme biti večja od 45 milijonov evrov. Operacija se mora zaključiti najpozneje do konca leta, vendar ne sme biti končana pred izdajo sklepa ministrstva o sofinanciranju operacije.

Rok za oddajo prijav je 23. julij, odpiranje prispelih vlog pa bo 26. julija. Prijavitelji pa bodo o rezultatih razpisa obveščeni v 45 dneh.

Na vprašanje, kaj to pomeni za MOL glede končanja stadiona, s katerim se bodo prijavili na razpis, je Janković odgovoril, da so razpis proučili in bodo zadostili pogojem. Ob tem je izrazil tudi veselje, da bi Ljubljana od države "končno kaj dobila".

MOL je za sofinanciranje projekta sicer že prosila državo, a je finančno ministrstvo zavrnilo predlog ministrstva za šolstvo in šport, da se za projekt nameni 20 milijonov evrov iz proračunske rezerve. V predlogu rebalansa proračuna pa sredstva za projekt niso predvidena.

Projekt športnega centra MOL gradi v javno-zasebnem partnerstvu z Grepom, ki bo tam zgradil tudi trgovski center. Ta bo v Stožicah zgradil tudi trgovski center, ki bo predvidoma končan prihodnje leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.