Slovenija
3358 ogledov

Rok se izteče danes ob 14. uri

peščena ura iztek roka Profimedia
Prijava na razpis za predsednika uprave RTVS je mogoča še danes do 14. ure.

Rok za prijavo na razpis za predsednika in dva člana uprave Radiotelevizije Slovenija (RTVS), objavljen 9. junija, se bo iztekel danes ob 14. uri. Razpisna komisija bo kandidatom za predsednika uprave že danes poslala obvestilo o terminu pogovorov. Svet zavoda pa bo na današnji izredni seji ustanovil svoja delovna telesa in imenoval njihove člane.

Razpisna komisija bo imela 10. julija pogovore s kandidati za predsednika uprave zavoda, ki izpolnjujejo pogoje. Svetu zavoda se bodo predstavili 13. julija, potem pa bo glasovanje o njih.

RTV Slovenija | Avtor: Anže Petkovšek RTV Slovenija Anže Petkovšek

Predsednik uprave bo moral med prijavljenimi kandidati za dva člana uprave, ki izpolnjujejo pogoje, svetu zavoda predlagati dva kandidata do 17. julija. Svet bo o njiju glasoval dva dni pozneje. En član uprave bo glede na novelo zakona o RTVS, potrjeno na referendumu novembra lani, delavski direktor. Izvolijo ga zaposleni zavoda na neposrednih volitvah.

RTV bo vodila uprava

Uprava bo vodila zavod namesto generalnega direktorja, kot je veljalo po prejšnji ureditvi. Odločala bo z večino glasov vseh svojih članov. V primeru enakega števila glasov je odločilen glas predsednika uprave.

Za predsednika in člane uprave se bodo smiselno uporabljale določbe o skrbnosti in odgovornosti, kot jih za člane organov vodenja oziroma nadzora določa zakon, ki ureja gospodarske družbe.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.