Slovenija
22 ogledov

Rok se izteče konec leta

“Spodbujali bomo tudi izolacijo fasad in podstrešij ter gradnjo nizkoenergijskih Žurnal24 main
Eko sklad. Za vgradnjo oken iz plastike kar 50 evrov na kvadratni meter.

Razpis. Do 31. decembra lahko pri Eko skladu oddate vlogo za subvencije za projekte, ki povečujejo energetsko učinkovitost večstanovanjskih stavb. Država je za subvencije namenila 18 milijonov evrov.

Eko sklad bo financiral vgradnje solarnega ogrevalnega sistema, vgradnje kurilne naprave za centralno ogrevanje stanovanjske stavbe na lesno biomaso, vgradnje toplotne črpalke za centralno ogrevanje stanovanjske stavbe in/ali pripravo sanitarne tople vode, toplotne izolacije fasade ali strehe, vgradnje prezračevanja z vračanjem toplote odpadnega zraka v stanovanjski stavbi in zamenjave oken in vrat - za vgradnjo oken iz plastike bo namenil 50 evrov na kvadratni meter, za lesena okna pa 100 evrov na kvadratni meter.

Subvencija se pridobi na podlagi predračuna za izvedbo enega ali več projektov, ki ga izda izvajalec naložbe. Naložba pa mora biti zaključena šest mesecev po sklenitvi pogodbe oziroma dvanajst mesecev po sklenitvi pogodbe, če gre za hkratno izvajanje najmanj treh projektov v okviru obnove iste stanovanjske stavbe.

Vsaka vloga mora obvezno vsebovati izpolnjen obrazec "Vloga" s podatki o vlagatelju in naložbi ter vsa potrebna dokazila in priloge, kot jih za vsak posamezen ukrep natančno določa dokumentacija za prijavo.

Več informacij o javnem pozivu in dokumentaciji za prijavo z obrazci dobite na www.ekosklad.si.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.