Slovenija
100 ogledov

Rok Starič z arašidovim maslom na Kickstarter

Rok Starič Roč Starič
28-letni Rok Starič bo s svojim arašidovim maslom na Kickstarterju zbiral sredstva za razvoj zmogljivejšega mlinčka, ker mu stari zaradi vse večjega povpraševanja ne zadošča več.

Rok's Peanut Butter se imenuje izdelek Roka Stariča, mladeniča iz Medvod, ki je recept za prvo, naravno arašidovo maslo izumil čisto po naklučju: "Šlo je za nedolžno stavo s kolegom, da bom v enem letu dosegel "six pack", torej idealno moško postavo. Po horoskopu sem bik, zato se je zadeva pač morala zgoditi. Takoj sem odrezal slabo prehrano, vendar se arašidovemu maslu enostavno ni bilo mogoče upreti, zato sem ga začel izdelovati sam." 

Ob brskanju za recepti je Rok ugotovil, da je arašidovo maslo, kljub nasprotnem prepričanju, pravzaprav odlična prehrana za športnike in za vzdrževanje telesne teže. Ker si je zaželel zdrav, naraven izdelek brez konzervansov in sladkorjev, ki ga v trgovinah ni bilo moč dobiti, se je odločil, da ga bo izdeloval sam.  

Zažgani arašidi in zlomljeni mlinčki
slovensko arašidovo maslo | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv

Najprej je kupoval neoluščene arašide, kar je pomenilo krvave prste, da o vonju o sežganem in uničenih mlinčkih sploh ne govorimo: "Vendar sem vseeno odkril tisti pravi recept, ga dal v pokušino vsem okoli sebe in ker so bili vsi zelo zadovoljni,  mi je moj trener predlagal, naj ga izdelam še več. Takrat sem ugotovil, da gre zares."

Rokovo arašidovo maslo je pripravljeno na sto odstotno naraven način, samo z arašidi, brez sladkorjev in ostalih emulgatorjev, kar so potrdili tudi nanacionalnem inštitutu in to z znamko, da je maslo neoporečno in popolnoma naravno. 

Od nedolžne stave do mlinčka na Kickstarterju

"Ker sem potreboval večji mlinček, smo se vsedli z dvema inženirjema in se odločili, da na Kickstarterju začnemo zbirati sredstva za večji, profesionalnejši mlinček za mletje arašidov v arašidovo maslo". Na platformi za množično financiranje Kickstarter se bo Rok Starič prvič predstavil 25. maja. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.