Slovenija
15 ogledov

Rok za doplačila se izteče v ponedeljek

Osebnega vročanja informativnih izračunov za zavezance, ki se zoper izračun ne b Žurnal24 main
Dohodnina 2009. Če ste zavezanec in do 15. junija ne prejmete izračuna, napoved do 2. avgusta oddajte sami.

Zavezanci iz prve tranše, ki so med letom odvedli premalo dohodnine, jo morajo poravnati najpozneje do ponedeljka. Če je znesek doplačila prevelik zalogaj, da bi ga lahko poravnali naenkrat, lahko na ustreznem davčnem uradu zaprosite za odplačilo v treh mesečnih obrokih. To je odobreno takoj in vsakomur (obračunajo se tudi obresti; znašajo okoli 1,3 odstotka). Zavezanec pa lahko zaprosi tudi za odpis, delni odpis, odlog oziroma obročno plačilo davka. A so tu pogoji mnogo strožji. Tisti, ki so lani odvedli preveč dohodnine, so jo na transakcijski račun prejeli nakazano že včeraj.

Informativne izračune za preostale dohodninske zavezance, ki jih še niso prejeli, bo Durs odpremil 31. maja. Rok za ugovor zoper njih se izteče 30. junija. Presežek plačane dohodnine med letom bodo imeli zavezanci na svojih transakcijskih računih nakazan 28. julija, rok za doplačila pa se izteče 30. julija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.