Slovenija
10 ogledov

Roma napadla policiste

Ko so ga poskušali ustaviti, je pobegnil, nato pa s pajdašem v romskem naselju p Žurnal24 main
Pogumni 19-letni voznik iz Kočevja skoraj povozil črnomaljskega policista. Pobegnil. Ob izsleditvi v romskem naselju policista napadel najstnikov pajdaš.

Črnomaljski policisti so te dni med rednim nadzorom prometa med drugim poskušali preveriti tudi voznika, ki se za njihove poskuse ni zmenil. Ko ga je ustavljal tudi policist, ki je stal ob robu vozišča, je kršitelj sunkovito zapeljal proti njemu. Policista bi zagotovo zbil, če ta ne bi pravočasno odskočil.

V letnem poročilu za lani PU Novo mesto, pod katero spada črnomaljska policija, ugotavlja, da se je v primerjavi z letom prej število napadov na policiste zmanjšalo.

S kraja dogodka je voznik pobegnil. Ko so ga policisti izsledili v okolici Črnomlja, po naših informacijah gre za tamkajšnje romsko naselje, jim je voznik še grozil. Izkazalo se je, da gre za 19-letnika iz Kočevja.

Pristopil je še 38-letni moški iz naselja, kjer so izsledili mladega Kočevca. Očitno ga je dogodek tako razbesnil, da se je s pestmi spravil nad policista in ga poskušal podreti na tla.

Po naših informacijah sta oba napadalca pripadnika romske skupnosti.

Sledi ovadba in globa
Zaradi kaznivih dejanj napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti, bodo črnomaljski policisti na pristojno tožilstvo oba ovadili, 19-letniku pa so zaradi kršitev določil zakona o varnosti cestnega prometa izdali še plačilni nalog v višini 2690 evrov.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.