Slovenija
2 ogledov

Romuna praznila račune Novomeščanov

denar, bankomat Žurnal24 main
Romuna sta s ponarejenimi karticami v 74 dvigih gotovine na treh bančnih avtomatih v Novem mestu dvignila 18.300 evrov gotovine. Nepridiprava ovadena zaradi 12 kaznivih dejanj.

Kriminalisti in policisti so 27. oktobra v bližini enega izmed bančnih avtomatov v Novem mestu prijeli dva moška. "Zaradi utemeljenih razlogov za sum, da sta storila kaznivo dejanje, so 27-letnega in 28-letnega državljana Romunije pridržali. Pri osumljencih so kriminalisti zasegli tri bančne kartice, 5100 evrov gotovine, več mobilnih telefonov in navigacijsko napravo," nam je zatrdila Alenka Drenik, tiskovna predstavnica PU Novo mesto.

V sodelovanju s pristojnimi službami so policisti pridobili podatke o magnetnih zapisih na zaseženih karticah. Ugotovljeno je bilo, da so izdajateljice kartic italijanske banke in da so kartice ponarejene.

Kriminalisti so na podlagi odredb opravili več hišnih preiskav na naslovih, kjer sta osumljenca bivala na območju Ljubljane, in preiskavo njunega osebnega vozila. Med preiskavami so v škatlicah cigaret, ki so jih našli v vozilu, zasegli 46 ponarejenih bančnih kartic. V hotelu, kjer sta osumljenca bivala na območju Ljubljane, so našli in zasegli 9700 evrov gotovine, dva prenosna računalnika in zapise s številkami kartic in PIN-kod.

V pripor zaradi 12 kaznivih dejanj
"Po opravljenih hišnih preiskavah so 27-letnega in 28-letnega osumljenca privedli k preiskovalnemu sodniku s kazensko ovadbo zaradi 12 kaznivih dejanj,"
nadaljuje Drenikova. Preiskovalni sodnik je za oba osumljenca odredil pripor. Poudarimo, da so kriminalisti s kazensko ovadbo predali tudi 14.800 evrov zasežene gotovine.

V nadaljevanju preiskave so novomeški kriminalisti pridobili podatke o opravljenih transakcijah z drugimi zaseženimi karticami in ugotovili, da sta osumljenca od 24. oktobra 2010 do odvzema prostosti s ponarejenimi karticami izvršila 173 transakcij na bančnih avtomatih. V 74 dvigih gotovine na treh bančnih avtomatih v Novem mestu sta dvignila 18.300 evrov gotovine. V 99 transakcijah jima poskusi dviga gotovine v višini 20.350 evrov niso uspeli. Največ posameznih zahtev za dvige je bilo v znesku po 250 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.