Slovenija
53 ogledov

Rop SKB: Prijeta naj bi bila varnostnika

Rop SKB banke leta 2005 Špela Mohorič
Oba pridržana zaradi vpletenosti v rop stoletja v banki SKB naj ne bi bila med roparji, temveč naj bi bila varnostnika, zaposlena v družbi, ki je varovala sefe. Jutri pred preiskovalnega sodnika.

Včeraj pridržana osumljenca, ki naj bi bila vpletena v rop SKB banke leta 2005 v Ljubljani, naj bi bila oba slovenska državljana, je danes poročal Pop TV. Po njihovih neuradnih podatkih sta bila oba pridržana zaposlena v varnostni družbi PCA, ki je bila zadolžena za varovanje banke. Po vsej verjetnosti torej nista neposredno ropala sefov, te storilce policija še vedno išče.

Za njuno prijetje naj bi bile po naših virih ključne biološke sledi, ki so jih storilci pred dobrimi šestimi leti pustili za seboj.

Kriminalisti bodo osumljenca do izteka 48-urnega roka policijskega pridržanja in po opravljenih policijskih zaslišanjih s kazensko ovadbo k preiskovalnemu sodniku privedli predvidoma jutri dopoldan. Enega od roparjev sicer iščejo z Interpolovo tiralico.

Po včerajšnjem pridržanju dveh osumljenih ropa sefov banke SKB se je danes intenzivna kriminalistična preiskava nadaljevala, opravljali so tudi hišne preiskave, je pojasnil predstavnik policije za odnose z javnostmi za področje kriminalitete Drago Menegalija.

Tretjega iščejo tudi z Interpolovo tiralico

Enega od obeh so, kot smo poročali, okoli 12. ure prijeli policisti na letališču Prečna pri Novem mestu takoj ko je ta pristal s športnim letalom. Že nekaj časa namreč obiskuje tamkajšnjo letalsko šolo.

Kot smo poročali, naj bi šlo za D. V., ki se je po besedah prič večkrat pripeljal z avtomobili različnih znamk, tudi s tujimi registrskimi oznakami. Policisti so odpeljali tudi njegov avtomobil.

Opis: ostrižena na gobico; jezik: srbohrvaški

Spomnimo. V noči na 1. november 2005 so roparji nasilno odprli 427 sefov SKB banke, od katerih je bilo 390 sefov oddanih v najem. Dva mlajša moška sta se takrat ponoči pripeljala z dostavnim vozilom in parkirala ob banki. Tako kot vsi drugi komitenti sta pri vratih vtipkala kodo. Ali je bil v rop udeležen še kdo, do danes ni bilo znano.

Takratni opis osumljencev, ki sta onesposobila oba varnostnika: moški temnejših las, ostrižen na gobico, s tanjšimi brki, visok približno 180 cm, star kakih 30 let, močnejše postave, govoril je srbohrvaško, nosil je sivo jakno. Drugi mu je bil precej podoben, prav tako temnejših las in ostrižen na gobico, s tanjšimi brki, iste višine, starosti in postave. Govoril je srbohrvaško in slovensko, oblečen je bil v sivo-rjavo jakno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.