Slovenija
4 ogledov

Ropal, a so ga ujeli

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Včeraj dopoldne je oborožen neznanec oropal prodajalno v Bršljinu.

Včeraj dopoldne je oborožen neznanec oropal prodajalno v Bršljinu. Trgovki je grozil z nožem in zahteval, naj mu izroči denar. Ko mu je izročila gotovino, je pobegnil s kraja ropa, so sporočili iz Policijske uprave Novo mesto.

Novomeški policisti so v hitri akciji na avtobusni postaji v Novem mestu izsledili 28-letnega moškega iz okolice Novega mesta, ki je ustrezal opisu roparja, ter mu odvzeli prostost in zasegli nož, s katerim je grozil prodajalki.

Kako ravnati v primeru ropa
Policisti svetujejo, da v primeru ropa ne reagirate pretirano pogumno in se z roparjem ne spuščate v fizično obračunavanje, še posebej, če je telesno močnejši ali je roparjev več.

Zapomnite si čim več osebnih značilnosti roparja (barva las, poteze obraza, način hoje, posebna znamenja na telesu, ocena njegove višine, smer pobega, znamko in registrsko tablico vozila, s katerim se je ropar odpeljal, ipd.).

Opazujte, kje se je storilec gibal in kaj je prijemal, in po dejanju takoj pokličite policijo ter pustite kraj dogodka do njihovega prihoda nedotaknjen (tako na objektu kot zunaj). Tako namreč ohranimo sledi, ki so pomembne za odkritje in dokazovanje kaznivega dejanja. Policistom naj že ob prijavi posredujejo opis storilca in smer njegovega pobega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.