Slovenija
30 ogledov

Roparji že 5 let na svobodi

(Foto: Bobo foto) Žurnal24 main
Pet let kasneje je rezultat še vedno isti. Roparji SKB banke so še vedno na prostosti, medtem ko naj bi policija zločin še vedno preiskovala.

V noči z 31. oktobra na 1. november sta dva oborožena moška vstopila v prostore banke SKB na Slovenski cesti, onesposobila varnostnika, ki sta varovala objekt ter pričela z vlamljanjem v sefe. Kasneje se jima je pridružil še en ropar.

SKB plačala odškodnino
Banka je v dveh letih po ropu sporazumno rešila 98,5 odstotka prejetih zahtevkov strank, ki jim je že bila izplačana odškodnina.

Sedem ur so iz 427 sefov nemoteno pobirali predvsem zlatnino, gotovino in druge vredne predmete. Kot je pokazala preiskava, so bili nekateri sefi načrtno odprti. Okoli 6. ure zjutraj so se z dvema voziloma odpeljali neznano kam. Enemu izmed varnostnikov se je po njihovem odhodu uspelo rešiti in poklicati policijo.

Dan po ropu so na Orlah pri Ljubljani našli zažgano eno od vozil, pod nadvozom avtoceste ne Dolenjski cesti pa še drugo vozilo. Kljub poostrenemu nadzoru na mejnih prehodih in cestah po državi, se je za storilci izgubila vsakršna sled.

Tri dni po ropu so objavili fotorobota enega izmed storilcev in podali opise dveh roparjev. Stara naj bi bila okoli 30 let, višje postave, temnejših las, govorila pa naj bi srbohrvaško.

Policija še vedno preiskuje
Posebna delovna skupina policistov se še vedno ukvarja s primerom ropa SKB banke. Sodelujejo tako s predstavniki Interpola kot Europola. O izsledkih raziskave zaenkrat še molčijo.

Glede na to, kako je bil rop izveden, so roparji najverjetneje imeli notranjega obveščevalca. Imeli so namreč vse potrebne podatke o vstopu v banko, varovanju, zunanjih kamerah in tudi lokaciji najbolj zanimivih sefov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.