Slovenija
10 ogledov

Rošada v Googlovem triumviratu

Analitiki menijo, da je Google, ki je s prodorno politiko v zadnjem desetletju m Žurnal24 main
Spremembe v vodstvu Googla. Eric Schmidt od aprila ne bo več glavni šef internetnega giganta. Vajeti bo v roke prevzel Larry Page, ki naj bi okrepil področja, kjer je Googlu zadnje čase drselo.

Danes 37-letni Larry Page, ki je s Sergejem Brinom soustanovitelj Googla, bo od aprila generalni direktor družbe, medtem ko se 55-letni Eric Schmidt, ki je Google vodil zadnjih deset let, 4. aprila seli na fotelj izvršnega direktorja.

Page in Brin sta Google ustanovila leta 1998, a sta na željo vlagateljev vodenje podjetja 2001 prepustila prekaljenemu Schmidtu.

Analitiki presenetljivo novico komentirajo z dejstvom, da sta se soustanovitelja Googla Page in Brin od nadobudnih mladcev v zadnjem desetletju prelevila v strokovnjaka, ki bosta vajeti svojega podjetja prevzela v svoje roke. Schmidt bo v podjetju še naprej odgovoren za pogodbene dejavnosti, kupce in gospodarske stike, medtem ko bo Page vodil razvoj novih produktov. Brin bo znotraj že doslej zelo uspešnega triumvirata skrbel za strateške projekte.

Delnica Googla se na novico ni odzvala preveč stresno, saj je še vedno pod vplivom presenetljivo dobrih podatkov o dobičku v lanskem zadnjem četrtletju. Čistega dobička je bilo predvsem po zaslugi enormne oglaševalske dejavnosti kar za 2,5 milijarde dolarjev.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.