Slovenija
9 ogledov

Rošade med 54 delavci

Ivan Hajnšek, direktor Snage, pravi, da bodo največ delavcev najeli med poletnim Žurnal24 main
Snaga. Nov direktor se je odpovedal rednim pogodbenim delavcem. Klicali jih bodo kot sezonsko delovno silo.

Maribor. V Snagi, katere večinska lastnica je Mestna občina Maribor, naj bi s prihodom novega direktorja Ivana Hajnška zmanjševali število delavcev. Za tak ukrep naj bi se direktor odločil, ker je v prvih dneh direktorovanja ugotovil, da jih je preveč.

Sindikat: Prešteli smo se
O odpuščanju ali zmanjševanju števila zaposlenih ne vem nič. Vem edino, da se je bilo zdaj treba na novo prešteti,” je za naš medij povedal Milan Keuc, sindikalni zaupnik v Snagi.

Pogodbeni po potrebi
Informacijo, da so se nedavno poslovili od nekaj delavcev, pa nam je potrdil kar Hajnšek sam. “Tistih, ki so pri nas zaposleni, nismo odpuščali. Smo se pa odrekli nekaj pogodbenim delavcem,” je pojasnil prvi mož Snage. Ob njegovem prihodu naj bi bilo 185 redno zaposlenih, podjetje pa je imelo kar 54 pogodbenih delavcev. “Nekateri so tako ali drugače s Snago sodelovali tudi deset let. Odločili smo se, da devet pridnih in dobrih delavcev od 54 zaposlimo, druge pa bomo klicali po potrebi,” je dodal Hajnšek.

Novosti pri zbiranju
Naročniški sistem. Od 1. maja Snaga uvaja nov način zbiranja kosovnih odpadkov. Namesto dosedanjega zbiranja od vrat do vrat uvaja naročniški sistem. Gospodinjstvo bo lahko enkrat na leto brezplačno naročilo odvoz kosovnih odpadkov, in sicer do prostornine dveh kubičnih metrov. “Stari način je kazil mesto, saj so odpadki na odvoz čakali na pločnikih in pred hišami,” je pojasnila Irena Bartok, vodja projekta. Naročilo odvoza bo mogoče prek naročilnice, ki je dostopna na spletni strani Snage. Ta bo najpozneje v treh tednih zagotovila odvoz, ki bo mogoč tudi ob popoldnevih in sobotah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.