Slovenija
74 ogledov

Rosec bi Rotnika nazaj

Rosec (na fotografiji desno) sodišče že drugič poziva, naj izda začasno odredbo. Žurnal24 main
Teš. V petek bo sodišče spet presojalo o razrešitvi šefa.

V petek bo celjsko sodišče začelo presojati o tožbi, s katero nadzornik Termoelektrarne Šoštanj (Teš) Franc Rosec od Teša zahteva, naj na direktorsko mesto znova ustoliči novembra razrešenega šefa Uroša Rotnika.

Tožnik zastopa pomembne deležnike v družbi, zaposlene, ki se zavedajo svoje odgovornosti pri razvoju družbe.
Franci Matoz, odvetnik Franca Rosca
Brez predhodne najave
Rosec, ki so ga za nadzornika podjetja določili delavci, v tožbi navaja, da je bil "Rotnik razrešen, njegov naslednik Simon Tot pa imenovan na seji, ki ni bila sklicana skladno s poslovnikom. Šlo je za izredno sejo, izven sedeža podjetja, brez predhodne najave predmeta obravnavanja in v nasprotju z interesi družbe.

"Tožba ni možna"
Odvetniška družba Čeferin, ki v tem pravdanju zastopa Teš, pa ocenjuje, da zakon predvideva le možnost izpodbijanja sklepov skupščine določene družbe.

"Noben predpis ne določa, da je mogoče vložiti tožbo zaradi ničnosti sklepov nadzornega sveta. Tožnik Rosec pa tudi ni izkazal pravnega ali dejanskega interesa za vložitev tožbe,"
dodajajo odvetniki v odgovoru na tožbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.