Slovenija
19 ogledov

Rosvita Pesek užalila Jeseničane

"Če bi zapornik prišel na Jesenice, bi ga znali sprejeti, če bi spoštoval naš na Žurnal24 main
Zapornik iz Guantanama bo pri nas živel "na Jesenicah, ker želi živeti v svojih skupnostih in ne bo v ničemer poseben", je v Odmevih rekla Rosvita Pesek in razburila vse Jesenice.

Pred dvema dnevoma je televizijska voditeljica Rosvita Pesek v Odmevih v zvezi s sprejemom zapornikov iz Guantanama dejala: "Zdaj, če nekoliko špekuliramo, precej hrupa je dvignilo vprašanje, ali ni že nek zapornik iz Guantanama celo pri nas, na Dobu ali kje, mislim, da je eden od poslancev o tem govoril. Da ne bomo zavajali javnosti, šlo bo za osebo, ki bo živela povsem prosto med nami, po vsej verjetnosti bo živela na Jesenicah, ker želi živeti v svojih skupnostih in ne bo v ničemer posebna, da tako rečem. In bo živela pač zunaj, ker je svobodna."

Rosvita Pesek | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Navedene besede so vzbudile ogorčenje med Jeseničani. Župan Tomaž Tom Mencinger pravi, da ta izjava dobro kaže na odnos Ljubljane do Jesenic oziroma Jeseničanov. Dodaja: "Če Ljubljana, RTV in dr. Rosvita Pesek menijo, da so to isti ljudje kot zaporniki v Guantanamu, naj se pridejo prepričat, da temu ni tako."

Opravičila ne bodo dočakali
Za komentar smo poklicali Peskovo ter jo povprašali, ali se bo morda za izjavo opravičila. Odvrnila je, da stoji za tem, kar je rekla, ter da nima komentarja. "Sploh ne razumem, zakaj naj bi se opravičevala. Pisma ne razumem. Nimam komentarja," so bile njene besede.

Mencinger pa v pismu sicer poudarja še dejstvo, da so do zdaj ravno oni "velikokrat reševali slovenske zagate, ki so jih povzročili naši politiki". Med drugim našteva, da so bili "tik pred osamosvojitvijo deležni darila ministrstva za okolje v obliki 900 ton nevarnih odpadkov" ter da so vedno idealen kraj za komunalne odpadke, ko država ne ve, kam bi z njimi.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.