Slovenija
155 ogledov

Rosvita Pesek: Župan občane žali sam

Peskova meni, da je s primerjavo Jeseničanov z zaporniki Guantanama župan svoje Žurnal24 main
Odgovor. Voditeljica Odmevov na protestno pismo občine odgovarja s statistiko in izkušnjami iz tujine.

Jesenice. Na podlagi izkušenj iz Slovaške, kjer so trije zaporniki iz Guantanama zaradi želje, da bi živeli v muslimanski skupnosti, in nestrinjanja s priporom gladovno stavkali, sem upravičeno sklepala, da bo pripornik tudi v Sloveniji želel živeti tam, kjer je skupnost islamske veroizpovedi močna. Tako se je na protestno pismo občine zaradi razžalitve Jeseničanov odzvala Rosvita Pesek, voditeljica Odmevov.

Peskova dodaja, da se je po podatkih popisa prebivalstva leta 2002 na Jesenicah 28 odstotkov vernih občanov opredelilo za muslimane, slovensko povprečje pa je 3,8 odstotka. Integracijo zapornikov so tudi v Nemčiji, ki je sprejela dva, označili kot najpomembnejšo nalogo, pravi Peskova.

Za poziv Občine Jesenice “če Ljubljana, RTV in Rosvita Pesek menijo, da so to isti ljudje kot zaporniki v Guantanamu, naj se pridejo prepričat, da temu ni tako”, pa meni, da ji je občina podtaknila nekaj, česar se iz njenih besed ni dalo sklepati, s takšno primerjavo pa je župan svoje občane užalil kar 
sam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.