Slovenija
27 ogledov

Rotnik bo že jutri vrnil odpravnino

Uroš Rotnik Saša Despot
Direktor Termoelektrarne Šoštanj Simon Tot je potrdil, da je bila nekdanjemu direktorju Urošu Rotniku odpravnina včeraj izplačana. Slednji obljublja, da bo denar vrnil nazaj.

Beseda še velja
"Nimam obraza, da bi v zdajšnjih razmerah vzel odpravnino," je sicer ob odhodu iz Teša izjavil Rotnik. Včeraj je zagotovil, da to še velja in da bo denar danes nakazal nazaj na račun Teša.

"Da se namerava odpravnini odpovedati, sem izvedel iz medijev. Poslal sem mu sporazum, ki bi ga moral podpisati in ga vrniti, sicer Teš nima pravnoformalne podlage, da odpravnine ne izplača. Rok je bil v sredo, sporazuma nismo dobili, tako da ni šlo drugače, kot da odpravnino izplačamo. V nasprotnem primeru bi morali plačati tudi zamudne obresti," razloge za izplačilo pojasnjuje Tot.

Celoten poziv si lahko preberete na tej povezavi.

Rotnik pa odgovarja, da je Teš poslal odgovor s pozivom, naj se uredijo napake v sporazumu in naj se v sporazum poleg tega, da mu Teš ničesar več ne dolguje, doda člen, da tudi on ni Tešu ničesar dolžan. Ko je želel vrniti stvari, ki jih je imel zadolžene, namreč Tota ni bilo, da bi papirje podpisal.

Pol pobrala država

Rotniku je sicer po pogodbi pripadalo šest plač odpravnine v višini 56 tisoč evrov, na račun pa je včeraj dobil izplačanih 25.932 evrov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.