Slovenija
54 ogledov

Rotnik ostaja, Kopača čaka pogovor

Rotnik in Meh. (Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Radićeva: Menjava Rotnika je pristojnost nadzornikov.

Uroš Rotnik ostaja na čelu Termoelektrarne Šoštanj. Prvi mož Holdinga slovenskih elektrarn (HSE) Borut Meh se je po dvomih v investicijo danes udeležil tudi vladnega zasedanja, gospodarska ministrica Darja Radić pa je na vladni tiskovni konferenci povedala, da poročilo, ki ga je predstavil, "ni dalo odgovorov, ali je bilo vodenje tako zelo slabo, da bi bilo treba koga menjati". Zato so zahtevali dopolnilo poročila.

Pristojnost menjave vodstva TEŠ je po besedah ministrice v pristojnosti nadzornega sveta. "Meh ima natančne informacije, od njega pričakujemo, da bo rekel da ali ne. Rok za predložitev poročila z jasnimi odgovori je konec julija 2010, ko je tudi rok za pripravo natančne vrednosti investicije."

Kopača čaka pogovor
Na vprašanje, ali direktor direktorata za energijo Janez Kopač po pismu premierju Borutu Pahorju, v katerem bivšemu gospodarskemu ministru Mateju Lahovniku očita slabo vodenje projekta TEŠ6, ostaja na svojem mestu, Radićeva ni dala jasnega odgovora. Povedala pa je, da se o pismu premierju  še nista pogovarjala.

Najprej natačna ocena stroškov
Kot je povedala Radićeva, je bila glavna ambicija vlade danes dobiti odgovor na vprašnji, ali obstajajo kakršnekoli nepravilnosti pri vodenju investicije v TEŠ6 in ali je dosedanja pot 1,2 milijarde evrov vredne investicije prava.

Iz poročila je po njenem razvidno, da je nova uprava HSE sprejela kar nekaj ukrepov, s katerimi je poskušala povečati učinkovitosti vodenja TEŠ. Obstaja pa  verjetnost, da niso bili vsi stroški investicije vključeni v poročilo. Zato so sprejeli sklep, da uprava in nadzorni svet HSE pripravita natančno oceno stroškov v HSE.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.