Slovenija
6 ogledov

Rožic nikar brez računa!

Kar boste spomladi posejali, vas bo razveseljevalo poleti. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Davčna uprava bo v naslednjih dneh izvajala poostren nadzor.

Davčna uprava RS (Durs) bo v naslednjih dneh izvajala poostren nadzor gotovinskega poslovanja pri taksistih in vseh dejavnostih, v katerih se zaradi prazničnega obdarovanja v naslednjih dneh pričakuje povečano povpraševanje po nakupu blaga ali storitev. Ob tem ljudi ponovno pozivajo, naj za vsako blago ali storitev zahtevajo in vzamejo račun.

"Učinki aktivnosti v preteklem letu kažejo na povečanje stopnje prostovoljnega izpolnjevanja davčnih obveznosti, zato bo Durs še naprej veliko pozornost posvečal preventivnemu delovanju," so zapisali v sporočilu za javnost. Inšpektorji bodo v prihodnjih tednih pri omenjenih zavezancih preverjali predvsem izdajanje računov, blagajniško poslovanje in delo na črno, izvajali pa bodo tudi popis zalog ter podatke primerjali s podatki v knjigovodskih evidencah in poslovnih knjigah. Še naprej se bodo posluževali prikritega fotografiranja računov in naknadnega preverjanja, ali so izdani računi v izvirni obliki zajeti v davčnih obračunih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.