Slovenija
112 ogledov

RTV brez pojasnil po 19 delih ukinil oddajo

Voditelji oddaje Trikotnik Prtscreen Facebook
RTV Slovenija, drugi program: oddajo Trikotnik ukinjajo po le 19 predvajanih delih. Pojasnila, zakaj so se tako odločili, vodstvo ustvarjalcem oddaje ni dalo.

"Oddaja Trikotnik se poslavlja s TV-ekranov, saj v jesenski shemi njeno predvajanje ni več predvideno. Za nami je 19 zanimivih večerov. Verjamemo, da smo odprli kar nekaj pomembnih tem, uporabili nove tehnologije in sodobne medijske pristope. Vabilo na berlinski Eurovision creative forum nenazadnje to potrjuje. Vsem, ki ste bili z nami in nam pomagali soustvarjati oddajo, se zahvaljujemo," so danes na Facebook zapisali ustvarjalci oddaje Trikotnik, ki je bila na sporedu na nacionalni televiziji ob torkovih večerih od 15. februarja dalje.

Na sporedu bo zdaj Omizje

Glavni voditelj in urednik oddaje je bil Zvezdan Martič, pri vodenju pa sta mu pomagali Tina Zajc in Erna Petrač. Namesto te oddaje bo jeseni na sporedu Omizje. Ustvarjalci Trikotnika – tudi Martič – pojasnila, zakaj vodstvo oddajo ukinja, niso dobili. Nad tako hitrim koncem pa so bili, kot smo izvedeli, vsi presenečeni. "Nismo pričakovali, da se bo to zgodilo. Glede na stroške postavitve same oddaje in to, da nam je šlo čedalje boljše, ratingi so bili čedalje višji, je to res presenečenje. Imeli smo težek format, ki ni bil za vsakega gledalca. Glede na številke ta odločitev vodstva ni logična. Zdaj bo namesto tega Omizje, kar je čisti nonsens. Ob osmih zvečer bodo dali na spored eno dolgočasno politično oddajo. To je absurdno," nam je dejal eden od ekipe, ki se bo po ukinitvi te oddaje moral znajti, kakor ve in zna.

"Ukiniti po 19 oddajah je razsipno"

Ob tem poudarja: "Bili smo najbolj gledana oddaja na drugem programu. V to so investirali veliko denarja. Po 19 oddajah ukiniti je razsipno do javnoproračunskega denarja. Vsaj do konca leta bi pustili zadevo in potem naredili bilanco. Vsak, ki je karkoli postavljal v medijih, ve, da zadeva potrebuje čas, da 'zalaufa'."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.