Slovenija
14 ogledov

RTV politično onemela

Danes v javnem zavodu ne bodo pihali na duše politikov. (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Stavka na RTV. Politika do nadaljnjega na hladnem. Odpoved oddaj, a ne predvolilnih.

"'Skenslal' so nas," je za Žurnal24 povedal Marcel Štefančič, voditelj Studia City, ki bi moral biti na TV Slovenija tradicionalno na vrsti danes zvečer. Trenutno v napovedi programa na teletekstu nacionalne televizije v tem terminu še vedno zija luknja.

Zaradi stavke novinarji ne bodo poročali o politiki, vladi in strankah, je pojasnil  Rajko Gerič, odgovorni urednik informativnega programa.

So si pa na RTV delno premislili glede predvolilnih vsebin. "Pravkar sem na kolegiju vodstva, na katerem smo se odločili, da bomo predvolilne vsebine za zdaj predvajali po programu. To pomeni, da bo na sporedu tudi današnje predvolilno soočenje," je za Žurnal24 povedal Gerič. Novinarji bodo sicer v skladu z novinarskim kodeksom poročali tudi o stavki, objavljeni pa bodo tudi odzivi na stavko s strani politike.

Spomnimo, RTV je pred stavko napovedala, da se bodo vse obveznosti RTV Slovenija glede lokalnih volitev odložile do konca stavke oziroma jih bodo objavili do zaključka volilne kampanje, če bo stavka še potekala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.