Slovenija
30 ogledov

RTV prispevek bo višji

RTV Slovenija Žurnal24 main
RTV prispevek bo očitno višji. Kulturno ministrstvo se namreč strinja z željo vodstva RTV Slovenije po dvigu prispevka za 1,8 odstotka. Dokončna odločitev bo padla naslednji teden.

O prispevku bo naslednji teden odločala še vlada, in če bo potrdila predlog ministrstva za kulturo, bodo davkoplačevalci po novem plačevali vsaj 1,8 odstotka oziroma 0,216 evra višji prispevek. Trenutno prispevek znaša 12 evrov.
Vodstvo Radiotelevizije Slovenija (RTVS) je sicer zahtevalo dvig prispevka za en evro, čemur odbor za državno ureditev in javne zadeve ter bivša ministrica za kulturo Majda Širca nista bila naklonjena. Vlada je nato odločitev prestavila do uveljavitve zakona o medijih, ta pa je bil v petek na prvem branju v državnem zboru zavrnjen.

RTVS je vlado prosil, naj sprejme dvig prispevka v višini 0,96 evra oziroma osem odstotkov. To bi javnemu zavodu na letni ravni prineslo 7,05 milijona evrov. Na ministrstvu so se odločili za predlog dviga prispevka v višini 0,216 evra, a ta po pisanju Dnevnika še ni dokončen.

"Čeprav gre še vedno za premajhno povišanje prispevka, sem zadovoljen, da vlada razume stisko, v kateri se je zdaj znašla tudi RTVS. Želimo si, da bi vlada natančneje pregledala našo zadnjo obrazložitev zahteve za dvig naročnine," je za časnik dejal generalni direktor RTVS Marko Filli.

Komentarjev 1
  • Anže 14:43 20.julij 2011.

    Spravite se delat barabe, ne pa da med delovnim časom posedate po kafičih nasproti RTV-ja.