Slovenija
263 ogledov

RTV Slovenija pojasnjuje umik oddaje Dosje: JLA

V opoziciji so prepričani, da kulturno ministrstvo z navedbami o depolitizaciji Žurnal24 main
Umik oddaje Dosje: JLA - Jugoslovanska ljudska armada iz arhiva na njihovi spletni strani je sprožil burne odzive javnosti. RTV Slovenija zavrača očitke o manipulacijah in cenzuri.

V torek zvečer so na prvem programu Televizije Slovenija predvajali dokumentarno oddajo Dosje: JLA - Jugoslovanska ljudska armada. Po predvajanju so oddajo naložili tudi v arhiv na spletni strani zavoda, a so jo kasneje umaknili. Umik ni ostal neopažen in vsule so se kritike, da RTV Slovenija izvaja cenzuro. 

Na RTV Slovenija umik oddaje utemeljujejo z besedami, da je bila oddaja "tik pred predvajanjem skrajšana, iz nje je bilo izrezano arhivsko gradivo, za katerega Televizija Slovenija nima urejenih avtorskih pravic". Na splet so pomotoma naložili prvo različico oddaje, zato so jo morali v arhivu zamenjati. 

"Po predvajanju je bil avtor opozorjen, da za vse arhivsko gradivo, uporabljeno v oddaji, še nimamo urejenih avtorskih pravic, zato smo oddajo začasno umaknili s spleta in jo ponovno uvrstili, ko smo pravice preverili in uredili," pojasnjujejo. Oddajo so v v četrtek še enkrat ponovili tudi na televiziji. "Vsi očitki o manipulacijah in cenzuri so zato povsem neupravičeni in neutemeljeni," so še zapisali v svojem pojasnilu.

 

 

 

 

 

dezurni@zurnal24.si

 

 
Komentarjev 14
  • Zmago 12:44 29.oktober 2016.

    Sem pogledal film ....................... z mešanimi občutki.Me zanima če bi si upali kaj takega predvajati z SLO podnapisi ???https://www.youtube.com/watch?v=PPgrDrdQKlg

  • valerijakregar 19:41 28.oktober 2016.

    zelo preprost odziv na njih provociranje :http://www.pravapeticija.com/ukinitev_obvezne_rtv_naroninepobudniki te peticije po prekinitvi plačevanja ščitijo vaše pravice !tu je vir vsega zla - pri tv-presstitutih !!!!!!!!!!!!

  • jakec1575 19:24 28.oktober 2016.

    v Sloveniji bi bila potrebna resna cenzura vsega pofla, ki se zadnje cas predvaja. resno urednikovanje namrec ni vec zazeleno in potem lahko gledamo primitivno govedino ali pa hujskaske oddaje. nobenega resnega verodostojnega komentarja. no, nekaj oddaj je se verodostojnih, ...prikaži več vse ostalo pa bolj tako. rtv je v tem se najboljsa.