Magazin > Film & Glasba & TV
77 ogledov

RTVS ukinja dopisništvo v Zagrebu

RTVS Stane Sršen, RTVS
RTVS bo kmalu spremenil grafično in vizualno podobo svojih dnevnoinformativnih oddaj, a to ni edina sprememba, ki jo načrtuje nacionalki.

S 1. septembrom bodo namreč zaprli dopisništvo v Zagrebu. "Razlog je finančna racionalizacija, odločitev za to potezo pa je bila sprejeta že v lanskem letu. Tematika povezana s Hrvaško se bo od septembra naprej spremljala iz Ljubljane ter po potrebi tudi iz regionalnega balkanskega dopisništva s sedežem v Beogradu. Trenutno nimamo v planu zapirati nobenega drugega dopisništva, glede na konstantno zmanjšanje finančnih sredstev za to področje v minulih letih pa je bilo zapiranje Zagreba – glede na geografsko bližino in več alternativnih modelov pokrivanja tega področja – najbolj racionalna opcija," so za naš portal sporočili z RTVS.

S Hrvaške je za RTVS v zadnjih letih poročal Vanja Vardjan.

Stroški prenove še neznani

Še pred koncem poletja bodo lahko gledalke in gledalci vse dnevnoinformativne oddaje na Televiziji Slovenija spremljali v novi preobleki, saj se pripravlja nova grafična in vizualna podoba.

Začetek Dnevnika Televizije Slovenija bo po prenovi naznanila nova glasbena podoba, ki jo je ustvaril vodja Glasbene produkcije RTV Slovenija Patrik Greblo, zaigral pa jo je Simfonični orkester RTV Slovenija. V uvodnih taktih melodije bo mogoče prepoznati tudi akcent slovenske himne. Novo, modernejšo grafično podobo pripravlja Skupina za kreativno grafiko Televizije Slovenija. Za novo vizualno podobo Studia 3 Televizije Slovenija pa skrbi scenski oddelek Televizije Slovenija.

Odgovorna urednica Informativnega programa Televizije Slovenija Jadranka Rebernik o prenovi dnevnoinformativnih oddaj: "Glavni cilj novinarjev in urednikov Informativnega programa Televizije Slovenija je posredovanje vseh pomembnih in zanimivih novic ter informacij našim gledalcem. A pomembna je tudi oblika in to bomo dobili z moderno, bolj pregledno in gledalcem prijazno grafiko. Izdelali so jo naši grafični oblikovalci, na njih in njihovo znanje smo v hiši lahko zelo ponosni. Velika sprememba bo nova miza v studiu, ki bo denimo v Odmevih znova omogočila soočenje večjega števila gostov, tudi štirih, kar bo oddajo naredilo zanimivejšo in polemično, predvsem pa bo omogočilo predstavitev različnih mnenj."

Ker je prenova še v izvedbeni fazi, s podatkom o njenem končnem strošku še ne razpolagajo.

Komentarjev 1
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 18:06 11.avgust 2015.

    "elika sprememba bo nova miza v studiu, ki bo denimo v Odmevih znova omogočila soočenje večjega števila gostov, tudi štirih, kar bo oddajo naredilo zanimivejšo in polemično,"no če sta dva kvalitetna gosta potem je že to zelo zanimivo. pri ...prikaži več bolj nezanimivih gostih pa verjamem da edino z več gosti lahko narediš stvar zanimivo