Slovenija
39 ogledov

Rubeža ne bo kmalu

Stožice Nik Rovan
Stožice. MOL še vsaj pol leta ne bo treba vrniti 1,9 milijona evrov.

Carinski urad Celje sklepa o izvršbi zoper Mestno občino Ljubljana (MOL) še ni izdal, ker predloge obravnava po vrstnem redu prejetja. “Glede na veliko število predlogov ocenjujemo, da bo sklep o izvršbi zoper MOL izdan v prvi polovici naslednjega leta,” napoveduje Sabina Langus Boc, predstavnica za odnose z javnostmi Carinske uprave RS. MOL bi morala ministrstvu za šolstvo in šport (MŠŠ) vrniti 1,9 milijona evrov zaradi nepravilnosti pri prijavi na razpis MŠŠ, na katerem je za stadion v Stožicah dobila 9,4 milijona evrov.

Občina se lahko še pritoži

Ko bo MOL dobila sklep o izvršbi, se lahko nanj pritoži. “V tem primeru se celotna zadeva odstopi v reševanje ministrstvu za finance, ki nato odloči o pritožbenih razlogih,” dodaja Langus Bočeva.

Celjski carinski urad je sicer že 10. oktobra MOL poslal opomin pred izvršbo, a ta denarja do zdaj ni vrnila. Je pa novembra zaprosila, da izvršbe ne začnejo, dokler ne bo pravnomočno končan upravni spor, ki ga je sprožila MOL proti MŠŠ. “Ker je bila tožba v upravnem sporu vložena pri upravnem sodišču v Ljubljani, skupaj z njo pa podan tudi predlog za izdajo začasne odredbe, in ker MŠŠ ni preklicalo postopka izvršbe, se bo z izvršbo nadaljevalo tako kot proti vsem drugim dolžnikom,” končuje Langus Bočeva.

Komentarjev 1