Slovenija
5 ogledov

Rudarji zamrznili stavko

V vodstvu Premogovnika Velenje so povedali, da zaradi stebrnega udara ni potrebn Žurnal24 main
Stavkovni odbor spontano stavkajočih velenjskih rudarjev je sprejel sklep o zamrznitvi stavke.

Najkasneje do 17. julija bodo namreč podpisali aneks k tripartitni pogodbi o nakupu premoga, zakupu moči in nakupu elektrike.

Rudarji so danes s strani generalnega direktorja Holdinga Slovenske elektrarne Blaža Košoroka, predsednika uprave Premogovnika Velenje Ivana Pohorca in direktorja Termoelektrarne Šoštanj Petra Dermola prejeli podpisani dogovor o tem, da se zavezujejo, da bodo sklenili in podpisali aneks k tripartitni pogodbi o nakupu premoga, zakupu moči in nakupu električne energije, so sporočili iz Premogovnika Velenje.

Delo v proizvodnji steklo

Na podlagi pisnega zagotovila so rudarji in ostali zaposleni v skupini Premogovnik Velenje podpisali sporazum o zamrzniti stavke, steklo je tudi delo v proizvodnji.

Rudarji so med stavko, ki se je začela v začetku prejšnjega tedna, zahtevali določitev vzdržne cene premoga, izplačilo zaostanka plač iz let 2012 in 2013 do konca letošnjega leta, saj so dve leti prejemali za pet odstotkov nižje plače. Zahtevali so tudi zagotovilo izplačila plač po kolektivni pogodbi do 18. v mesecu. Če bo kakšen mesec plača zamujala, pa so napovedali, da bodo takoj naslednji dan začeli stavkati. Rudarji so prav tako nasprotovali predlaganemu 10-odstotnemu znižanju plač in odvzemu treh dni dopusta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.