Slovenija
18 ogledov

Rukavina delal brezplačno

Franc Kangler je bil zadovoljen, da bosta za projekt EPK skrbela Školč in Pandur Žurnal24 main
EPK. Nad javnim zavodom bo bedel Školč, nad programom Tomaž Pandur.

Medtem ko Helena Hvalec, vršilka dolžnosti (v. d.) poslovne direktorice javnega zavoda Maribor 2012, in Aleš Novak, v. d. programskega direktorja Maribora 2012, dobivata vsak mesec od Mestne občine Maribor (MOM) 3.495 evrov bruto, dela Vladimir Rukavina kot v. d. generalnega direktorja zavoda prostovoljno in brezplačno.

Do konca leta
Program. “Iz obstoječe programske sheme bomo izluščili, kar si zasluži pozornost, dodali pa nove programe, da bomo oblikovali program, ki ni festivalski oziroma priložnosten, ampak trajen – da bo Maribor leta 2013 spremenjeno mesto. Popoln program EPK je realno pričakovati do konca leta,” je cilje povzel Tomaž Pandur.

“MOM ne financira nobenih dodatnih stroškov začasne uprave; tukaj je mišljena tudi kilometrina,” je pojasnila Tatjana Štelcer z MOM. Kot nam je dejal Rukavina, od projekta Evropska prestolnica kulture (EPK) ni prejel več kakor slabih 300 evrov povračila stroškov.

Ni odstopila, ker je v. d.
“Helena Hvalec mi je podala odstopno izjavo s položaja mestne svetnice. Dogovorila sva se, da začne njena odstopna izjava veljati v tistem trenutku, ko in če bo izbrana za poslovno direktorico Zavoda EPK 2012. Zdaj, v tem trenutku pa je samo v. d.,” se je na članek o prelomljeni obljubi Hvalčeve (LDS) odzval mariborski župan Franc Kangler.

Školč prvi nadzornik

Maribor 2012, ki bo bedel nad projektom EPK, je včeraj dobil nekoliko konkretnejšo podobo. Na konstitutivni seji so člani za predsednika sveta zavoda izvolili Jožefa Školča, predsednik programskega sveta pa je pričakovano postal Tomaž Pandur. Ivo Vajgl, sicer evropski poslanec, je bil izvoljen kot podpredsednik programskega sveta.

Svet zavoda načrtuje v 14 dneh izdati še razpis za programskega in poslovnega direktorja.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.