Slovenija
64 ogledov

Rumeni alarm za celo Slovenijo

Rumeno opozorilo Meteoalarm
Nevihte so že zajele nekatera območja Slovenije. Ponekod je padala sodra. Največ nevšečnosti za zdaj na območju Domžal Zaradi nevarnosti nalivov, pišev vetra in udarov strel vremenoslovci razglasili rumeni alarm.

Nekatera območja Slovenije so že zajele lokalne nevihte; največj nevšečnosti je na območju Domžal, kjer so iz nekaj objektov gasilci črpali meteorno vodo. V Mengšu je padala sodra, ki je pobelila ulice. Gasilci so bili na delu tudi na območju Celja in Dravograda. Glede na radarsko sliko padavin se slednje pomikajo proti jugovzhodu države.


Vremenoslovci so za danes razglasili rumeni alarm za celotno Slovenijo. "Možne so krajevne nevihte. Lokalno možni močnejši nalivi, piš vetra in udari strel. Hitro lahko narastejo hudourniški vodotoki," se glasi opozorilo, ki je bilo izdano nekaj minut čez deveto. 

Rumeno opozorilo pomeni, da so vremenske razumere lahko neugodne. "Napovedani možni vremenski pojavi niso neobičajni, vendar bodite pozorni, če načrtujete dejavnosti, ki so odvisne od vremenskih razmer," se glasi. 

 

Opozorilo za zahodni del države velja že od 12. ure dalje, za vzhodni pa od 18. ure dalje.

Za jutri opozorila ni. 

Preberite še: 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2