Slovenija
56 ogledov

Rupar: prijava na policijo

null Žurnal24 main
V tržiški občini je županski stolček po zdajšnjih podatkih pripadel aktualnemu županu in poslancu Sajovicu. Njegov protikandidat Rupar na policijo zaradi domnevnih nepravilnosti.

Sajovic je prejel dobrih 51 odstotkov glasov, njegov glavni tekmec Rupar pa je zbral 30 odstotkov glasov volivcev. Rupar je prepričan, da se je na voliščih dogajala vrsta nepravilnosti, tako so po njegovih besedah na enem izmed volišč kradli glasovnice in je morala posredovati tudi policija.

Borut Sajovic (LDS) se je za las uspel izogniti drugemu krogu, kjer bi mu nasproti stal bivši župan in poslanec Pavel Rupar (SDS).

Rupar je prepričan, da so se med volitvami dogajale številne nepravilnosti, zato se je že obrnil na policijo.

"Nepravilnosti je bilo veliko, zato smo že včeraj podali ovadbo na policijo. Zdaj pa skupaj z odvetnikom Francijem Matozom pripravljamo še pritožbo, ki jo bomo podali na volilno komisijo," je pojasnil Rupar in dodal, da bodo vsekakor vse preverili in zahtevali tudi ponovne volitve.

Veselje v volilnih štabih v povezani fotogaleriji.

Tajnica občinske volilne komisije Zehra Eka Cinac je potrdila, da so prejeli pritožbo v obliki elektronskega sporočila, ki naj bi jo obravnavali na današnji seji komisije.

Sajovic je za Žurnal 24 povedal, da zaupa v delo občinskih odborov, ki so bili sestavljeni iz vseh strank.

 Podrobnejši rezultati v vaši občini v povezavi.

"Taka namigovanja potrjujejo sum, da se je v preteklosti na volilnih odborih dogajalo marsikaj. Zdaj pa se je sistem tako izpopolnil, da sem prepričan, da je izražena prava volja volivcev."

Šentilj: Je bil Kranjc žrtev "namernega šikaniranja"?
Predsednik Stranke mladih Slovenije - Zeleni Evrope (SMS) Darko Krajnc, ki je na nedeljskih volitvah kandidiral za župana Šentilja, se bo pritožil na občinsko volilno komisijo in zahteval ponovitev volitev. Prepričan je namreč, da je bil žrtev "namernega šikaniranja".

V občini Šentilj je po neuradnih podatkih zmagal županski kandidat SDS Edvard Čagran, ki je prejel 51,65 odstotka glasov. Krajnc pa je zbral 48,35 odstotka glasov.

Kranjc namreč želi ponovitev volitev, ker so bili njegovi plakati v času volilnega molja prelepljeni s številko protikandidata, kar je po njegovih ocenah zmedlo volivce in jih usmerilo k tekmecu.

V volilnem razglasu ni bilo njegove liste, na glasovnicah za predčasne volitve pa sta bila navedena napačno ime in logotip stranke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.