Slovenija
424 ogledov

Ruparja kanalizacija odpeljala v zapor

Pavel Rupar Andraž Sodja
Pavel Rupar je po več pravnomočnih pogojnih in denarnih kaznih sedaj dočakal tudi zaporno kazen. Pravnomočna sodba zaradi posla s kanalizacijo ga za leto dni pošilja za rešetke.

Višje sodišče je potrdilo sodbo prvostopenjskega sodišča, po kateri mora nekdanji tržiški župan Pavel Rupar zaradi zlorabe uradnega položaja oz. pravic v zadevi Aquaplus za eno leto v zapor ter občini plačati 40.000 evrov s pripadajočimi obrestmi, poročanje Radia Slovenija povzema STA.

Po sodbi kranjskega okrožnega sodišča iz septembra lani je Rupar februarja 2004 od avstrijskega podjetja Aquaplus prek zastopnika Jurija Pintarja iz podjetja Imecon prejel 40.000 evrov za plačilo stroškov pri pripravi dokumentacije za ureditev komunalnega omrežja v tržiški občini.

Rupar potem tega denarja ni predal v občinsko blagajno in si je s tem pridobil protipravno premoženjsko korist. Rupar je sicer v svoji obrambi zanikal, da bi omenjeni denar prejel.

V slogu gorenjskega šerifa

53-letni Rupar je bil v preteklih letih že trikrat pravnomočno obsojen za različna kazniva dejanja, vedno je bil obsojen na pogojno in denarno kazen.

Tudi sicer je njegova politična kariera polna burnih dogodkov in javnega obračunavanja z nasprotniki.

Kot je znano, je moral leta 2006 kot prvi sploh odstopiti z mesta poslanca DZ, potem ko je v javnost prišlo, da protikorupcijski komisiji ni sporočil podatka o lastništvu dveh stanovanj. Lastništvo je prišlo na dan, potem ko je časnik Direkt objavil posnetek prepira Ruparja in njegove tedanje intimne prijateljice, sicer tudi podnajemnice v enem od stanovanj.

Komentarjev 6
  • bingbong 21:57 18.oktober 2013.

    Kam pa nj bi govnara odplaknila kanalizacija, kot tam kamor spada. In zato dobiš samo eno leto, kvalificirano kaznivo dejanje?

  • Žurnalček 15:42 18.oktober 2013.

    Videl kako krade njegov bivši šef , pa je še sam probal . Sam njegov bivši šef skrbi samo za svojo rit in, ko so ga zahaklal , mu ni mogel niti hotel kompanjon v kraji sicer iz drugega žaklja ...prikaži veča , pomagati , pa je revček demonstrativno zapustil SDS. Une barabe tam pa v jok. Mislim pa , da v smeh !

  • 1111 14:26 18.oktober 2013.

    maček? ...hmm...zame je bolj hrošček, ki drek zbira in ga kotali...