Slovenija
20 ogledov

Ruparju spet očitki

Rupar mora na sodišče zaradi očitkov o okoriščanju leta 2003, medtem ko tožilci Žurnal24 main
Nekdanjemu tržiškemu županu naj bi dvakrat plačali službeno pot v Francijo.

Na zatožno klop kranjskega sodišča mora danes okoli poldneva spet sesti nekdanji tržiški župan in poslanec Pavle Rupar. Tokrat mu bodo začeli soditi, ker naj bi občinski proračun leta 2003 oškodoval za okoli 2.400 evrov.

Dvakrat plačan hotel

Rupar naj bi zlorabil županski položaj, ko je po vrnitvi z obiska iz s Tržičem pobratenega francoskega mesta Sainte-Marie-aux-Mines na občini domnevno neupravičeno zahteval povračilo stroškov, ki naj bi jih sam plačal za bivanje tržiške občinske 20-članske delegacije v tamkajšnjem hotelu. Kranjsko tožilstvo bo na sojenju Ruparju poskušalo dokazati, da naj bi francoski gostitelji tržiški delegaciji plačali za dobrih 2.400 evrov stroškov nastanitve in izkoriščenih storitev, kolikor je znašal račun hotela Elizabeth, ki ga je ob vrnitvi predložil Rupar. "Prek dokaznega postopka se bo zagotovo izkazalo, da je račun za hotelske storitve sebe in svojih sodelavcev na obisku v Franciji dejansko plačal Pavle Rupar kot župan in vodja delegacije," v imenu svojega varovanca pojasnjuje Franci Matoz, Ruparjev zagovornik.

Še za čistilno napravo
Kranjska preiskovalna sodnica pa naj bi nedavno končala tudi preiskavo o še enem domnevnem Ruparjevem oškodovanju občinske blagajne leta 2002. Nekdanji župan je moral sodnici pojasniti, ali avstrijska družba Aquaplus od tržiške občine res ni prejela za okoli 80 tisoč evrov plačila, čeprav naj tega denarja ne bi bilo več na občinskem računu. Tolikšno vsoto naj bi namreč občina avstrijskemu gradbincu obljubila za izdelavo načrtov za gradnjo komunalnega omrežja in čistilne naprave, preden bi se Tržičani z Avstrijci sploh začeli pogajati za pridobitev gradbenega posla.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.