Slovenija
22 ogledov

Rupel izbran za konzula v Trstu

Dimitrij Rupel Dejan Mijović
Zunanji minister Karl Erjavec je danes posredno potrdil imenovanje nekdanjega zunanjega ministra Dimitrija Rupla za generalnega konzula v Trstu.

Erjavec je zatrdil, da zamenjava generalne konzulke Vlaste Valenčič Pelikan v Trstu ne more biti politične narave.

"Mene nima kaj prepričati. Gre za razpis, izbran je bil na podlagi predloga kadrovske komisije; tista oseba, ki izpolnjuje vse pogoje," je odgovoril na vprašanje, s čim ga je prepričal Rupel, ki je med drugim bil že zunanji minister, veleposlanik, posebni odposlanec za zunanje zadeve, svetovalec v kabinetu premierja in nazadnje uslužbenec ministrstva za zunanje zadeve.

Postopek za zdaj še interen

Po Erjavčevih besedah so sicer pripravili razpis, na katerega se je prijavilo več kandidatov, izbran pa je bil eden. Ta postopek je še vedno interen, ker potrebujejo soglasje s strani države gostiteljice.

Vlada je sicer danes na seji obravnavala tudi racionalizacijo slovenske diplomatsko-konzularne mreže. Erjavec je vlado seznanil s kriteriji za njihovo ukinitev. Končno odločitev o tem, koliko jih bodo zaprli, pa bo sprejel odbor DZ za zunanje zadeve, ki naj bi o tem razpravljal 29. maja.

Komentarjev 4
  • 1111 13:06 11.maj 2012.

    ...Erjaveček je totalni pepček...škoda besed, pa vseeno ne pride Ruplu do kolen kar se tiče pokvarjenosti!!

  • Žurnalček 22:13 10.maj 2012.

    Erjavec Errrrrrrrjavec, pa kaj a te ni že tista obrazložitev pri nakupu Patrij ni izučila, ko si tvezil tisto , kar so ti nepoučenemu tvezili podplačani vojaki ! Saj je pri izboru Rupla vse lepo in prav, vendar rastolmači nam ...prikaži več neukim , kako se je to vedelo že 6 mesecev prej. Ja pa še to. Če je ta najboljši , vsaj ti tako praviš , dobil sedež v Trstu, kdo ali kaj in kdaj se bo rodil tisti , ki bo zasedel mesto veleposlanika v Berlinu, Washingtonu ali Parizu?

  • allstarr111 20:06 10.maj 2012.

    Ta bi mogu v penzijo že zdavnej, ampak ne on bo še delal v dobro države.