Slovenija
10 ogledov

Rupel: Srečanje je bilo koristno

Janša in Jandroković sta podprla nadaljnje delo mešanih komisij glede meje na mo Žurnal24 main
Dimitrij Rupel je po srečanju s hrvaškim zunanjim ministrom Gordanom Jandrokovićem dejal, da je bilo srečanje koristno in je prispevalo h krepitvi zaupanja.
Gordan Jandroković se je že sestal s predsednikom vlade Janezom Janšo , s katerim sta govorila o poglobitvi dvostranskih odnosov, približevanju Hrvaške Evropski uniji in Natu ter razmerah v Jugovzhodni Evropi. Premier Janša je izrazil podporo Slovenije hrvaškemu procesu približevanja evro-atlantskim povezavam ter poudaril, da Evropska unija kljub zastoju v povezavi z Lizbonsko pogodbo ostaja trdno zavezana nadaljnjim širitvam. Govorila sta tudi o reševanju odprtih vprašanj med državama, kjer sta podprla nadaljnje delo mešanih komisij, ustanovljenih na podlagi dogovora, ki sta ga predsednika obeh vlad dosegla lani na Bledu. Glede razmer na Zahodnem Balkanu pa sta se premier in Jandroković strinjala, da je evropska perspektiva tamkajšnjih držav izjemnega pomena za njihov nadaljnji napredek in za krepitev stabilnosti regije.

Zunanji minister Dimitrij Rupel se bo s hrvaškim kolegom pogovarjal o poglobitvi dvostranskih odnosov, približevanju Hrvaške Evropski uniji in Natu ter razmerah v Jugovzhodni Evropi. © BOBO

 
V nadaljevanju obiska se je Jandroković srečal še s slovenskim zunanjim ministrom Dimitrijem Ruplom . Ministra sta se strinjala, da so odnosi med obema državama boljši, kot se zdi na prvi pogled. Po njunem mnenju je treba odprta vprašanja med državama ločiti od procesa hrvaških pogajanj za vstop v EU.

Rupel je še dodal, da je bilo srečanje s hrvaškim ministrom koristno in je prispevalo h krepitvi zaupanja. S tem se je strinjal tudi Jandroković, ki je ocenil, da je bilo "srečanje zelo koristno, dobrodošlo in v pravem trenutku" .

Ministra se nameravata od sedaj naprej srečevati vsaj dvakrat letno.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.