Slovenija
4 ogledov

Ruplu grozi odpoved?

(Foto: BOBO) Žurnal24 main
Nekdanji slovenski zunanji minister Dimitrij Rupel naj bi prejel opomin pred odpovedjo delovnega razmerja. Razlog: Nastopanje v javnosti brez soglasja zunanjega ministrstva.

Po pisanju časnik Dnevnik je Rupel prav zaradi tega doslej prejel že dva opomina. Na zunanjem ministrstvu zadeve niso želeli komentirati, saj je postopek v teku. Zadeve pa za zurnal24.si ni želel komentirati niti Rupel. "Se opravičujem, sedaj ne morem govoriti," je dejal Rupel.

Da razmišljajo o morebitnih nadaljnjih ukrepih proti Ruplu, je sicer zunanji minister Samuel Žbogar napovedal že marca, potem ko je Rupel v pismu tujim veleposlanikom v Sloveniji analiziral razmere v Sloveniji in pri tem med drugim ocenil, da je slovensko sonce zakrilo nekaj oblakov ter da Slovenija ni prekinila s svojo težavno preteklostjo.

Dodatno naj bi Žbogarja razjezili tudi Ruplovi redni nastopi proti arbitražnemu sporazumu v času pred junijskim referendumom. Takrat je med drugim prišlo celo do soočenja, na katerem je Žbogar arbitražni sporazum zagovarjal, Rupel pa je ostro nastopil proti njemu, ob sklicevanju na zanesljive vire piše Dnevnik.

Rupel je sicer kritike na račun reševanja vprašanja meje s Hrvaško in delovanja MZZ ter tudi na račun predsednika republike Danila Türka izrekel v več medijih in oddajah, še piše Dnevnik.

Pri tem kot odmevnega izpostavi lanski Vroči stol, v katerem je Rupel dejstvo, da ga Türk ni imenoval za veleposlanika, označil kot "zanikanje tega, kar se je v Sloveniji zgodilo v zadnjih 20 letih".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.