Slovenija
23 ogledov

Rus ponuja sanjsko službo v Sloveniji

bled petsdialog.com
Graščak Blejskega gradu. "Verjetno zbirajo kontakte od oseb, ki so za biznis in avanture, pol pa jih zasujejo z raznimi podobnimi ponudbami," je skeptičen uporabnik nekega foruma.

"Za čudovit grad v Sloveniji se išče oskrbnik s psom. Nagrada v višini 100 tisoč evrov je zagotovljena,“ piše na spletni strani petsdialog.com, ki sta jo ustanovila dva v Slovenijo zaljubljena Rusa in s katero želita svet obvestiti o lepotah naše dežele.

Vse, kar morate za omenjeno nagrado storiti, je, da na spletni strani objavite fotografijo s svojim ljubljenčkom in ji dodate opis. Dvajset tekmovalcev, ki bodo prejeli največ glasov obiskovalcev strani, se bo uvrstilo v drugi krog, pet polfinalistov pa bo določila še neodvisna komisija. Petindvajseterica se bo morala nato s svojim psom predstaviti še v videu, ki bodo prav tako dani na glasovanje. V finale se bo uvrstilo pet lastnikov psov z največ točkami. Finalisti bodo nato odšli na enomesečno vodeno potovanje po Sloveniji in o svojih dogodivščinah pisali blog. "Sanjsko službo" in 100 tisoč evrov bo dobil tisti, ki bo napisal najbolj popularen oziroma zanimiv blog.

Gre za verodostojen projekt?

Ker se sliši prelepo, da bi bilo res, in ker na forumih obstaja kar nekaj skeptikov, smo se obrnili na  Zavod za kulturo Bled in tudi na SPIRIT Slovenija. Slednji so nam odgovorili, da projekt poznajo in ga po dogovoru z organizatorji tudi podpirajo, in sicer s tržno-komunikacijskimi aktivnostmi. "Smo mnenja, da je projekt verodostojen,“ so še dodali.

Matjaž Završnik z Zavoda za kulturo Bled pa je za nas povedal, da so bili nemalo presenečeni, ko so se v medijih pojavile novice o internetni kampanji, saj jih jo njej ni nihče obvestil. Projekt si je izmislil Igor Falšin, ki ga je Završnik spoznal šele aprila. "Falšin je bil oktobra lani v kontaktu z Lokalno turistično organizacijo Turizem Bled in veleposlaništvom v Moskvi, vendar se informiranje o njegovih namerah takrat očitno ni razvilo v toliki meri, da bi bili o tem obveščeni konkretneje in pravočasno vsi, ki se jih zadeva dotika, tudi mi kot upravljavci Blejskega gradu,“ pravi Završnik in dodaja, da je Falšin kljub temu aktiviral glasovanje 'Oskrbnik gradu s psom'. “Pri tem pa moram poudariti, da gre res za neke vrste častni naslov in ne za dejansko opravljanje kakršnekoli funkcije na gradu,“ pravi Završnik, ki poudarja, da  zavod ni niti formalno niti finančno vpleten v organizacijo ali financiranje projekta. "V tem, da se slika Blejskega gradu pojavlja po spletu, vidimo predvsem promocijske učinke, zato projektu tudi nismo nasprotovali. Enako bosta promociji služili tudi manjši začetna in končna prireditev na gradu.“

"Slovenija je najboljša odločitev"

Stike smo navezali tudi z Igorjem Falšinom, ki je za potrebe projekta pri nas ustanovil podjetje Petsdialog d.o.o.. Kot pravi, se je projekt v bistvu začel že leta 2000, ko sta s partnerjem prvič obiskala Slovenijo in se vanjo takoj zaljubila. "Slovenija je za turiste najboljša rešitev. Zjutraj lahko smučajo, popoldne pa se lahko predajajo razkošju Sredozemskega morja. Slovenijo obiskujeva 4- do 5-krat na leto in slovo je vsakokrat zelo težko. Slovenija je najin drugi dom, zato sva jo za to tekmovanje tudi izbrala,“ pravi Falšin, ki so ga že večkrat vprašali, zakaj so Rusi za ta projekt izbrali Slovenijo. "Mnenje tujcev je najbolj objektivno. Da bi povečali število tekmovalcev, smo se odločili, da bodo v finalu ljudje iz različnih držav. To bo še dodatno dvignilo prepoznavnost Slovenije v svetu."

Zmagovalec bo torej prejel častni naziv skrbnika Blejskega otoka in 100 tisoč evrov, nagrade pa čakajo tudi druge finaliste, ki bodo med drugim dobili možnost, da svoj blog objavijo v obliki knjige. "Vse stroške, ki so povezane s finalistom in njegovim bivanjem v Sloveniji ter z glavno nagrado, nosi podjetje Petsdialog. Zahvalil bi se Borisu Goletu, slovenskemu veleposlaniku v Rusiji. Brez njegove pomoči projekt verjetno ne bi zaživel," še dodaja Falšin.

Z akcijo želi Falšin sicer povečati prepoznavnost projekta Petsdialog, ki z nasveti pomaga ljudem, ki radi potujejo s svojim ljubljenčkom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.