Slovenija
38 ogledov

Rušenje Jakliča med prioritetami

lekarna ljubljana Saša Despot
Z inšpektorata sporočili, da bo rušenje domačije Marka Jakliča med prvimi 50 prioritetnimi izvršbami nelegalno zgrajenih objektov. Jaklič pa odhaja na jug.

Rok, do katerega bi lahko Jaklič sam porušil svojo nelegalno gradnjo v Selu nad Polhovim Gradcem, je potekel že včeraj. "Ker po večkratnem pozivu lastnik objektov ni odstranil sam, bo potrebna izvršba po drugi osebi, stroške izvršilnega postopka pa bo inšpekcijski zavezanec nosil sam," so danes sporočili z Inšpektorata Republike Slovenije za promet, energetiko in prostor.

Jakličeva domačija bo, potem ko bo sklep postal pravnomočen, glede na kriterije uvrščena med prvih 50 prioritetnih zadev za rušenje. K temu, da bo tako visoko na seznamu, prispeva tudi dejstvo, da leži objekt v Krajinskem parku Polhograjski dolomiti.

Jaklič odhaja na Balkan

Danes pa je Jaklič potrdil, da zapušča vodilni stolček na Lekarnah Ljubljana, z njim pa bo odšla celotna vodilna ekipa družbe.

"Veselimo se novih izzivov, ki so pred nami. Hvaležni smo, da smo dobili priložnost, kjer bomo s svojim znanjem in izkušnjami lahko sodelovali pri ustvarjanju velike zgodbe na Balkanu, ki pa ni povezana z mediji," so v sporočilu za javnost navedli Jaklič, namestnik direktorja Lekarne Ljubljana (LL) in direktor LL Grosist Marko Žnidaršič, pomočnica direktorja za kadre Spomenka Sluganović in skrbnica blagovne znamke LL Klavdija Verlak.

Svetu Lekarn so predlagali sporazumno prekinitev pogodbe med  31. januarjem in 31. marcem prihodnje leto.

Po poročanju spletnega portala Požareport naj bi Jaklič odhajal v Beograd, toda ne za direktorja Radia Index, katerega solastnik je, ampak v znano srbsko farmacevtsko podjetje Jugohemija.

Komentarjev 7
  • privat 08:01 29.november 2012.

    v srbiji pri četnikih ne bo upal krasti..zavajati...

  • dd 10:46 26.oktober 2012.

    Kaj je tokrat ušpičil Jaklič, da se gre skriti v Srbijo?

  • Trsten 09:44 26.oktober 2012.

    Bodite za zgled in mu takoj porušite vse.