Slovenija
18 ogledov

Rusi bi še preostanek

Terme Maribor Nino Verdnik
Terme Maribor. Koliko bodo ponudili za delnico, še uganka. Delavci mirni.

Maribor. "Skupščina bi lahko bila sklicana v drugi polovici maja," je za Žurnal24 povedal odvetnik Matjaž Kirbiš, pooblaščenec družbe Platanus, ki je prejšnji teden kupila večinski delež Term Maribor.

Cena še ni znana

Platanus, za katerim stoji ruski kapital, je včeraj objavil namero za prevzem preostalih delnic mariborskega turističnega podjetja. Od NFD Holdinga in Save so namreč skupaj kupili okoli 87-odstotni delež podjetja. Za to naj bi odšteli blizu 30 milijonov evrov. "Kolikšna bo cena za delnico, še ne vem, saj nam vse to pripravlja borzna hiša," je dodal Kirbiš.

Je pa to napol skrivnostno podjetje, ki naj bi ga upravljali Rusi, o nameri za prevzem že obvestilo Agencijo za trg vrednostnih papirjev, upravo Term Maribor in predstavnike delavcev ter urad za varstvo konkurence.

Delavci so mirni

Novi lastnik naj bi se kmalu sestal z zaposlenimi in jim predstavil vizijo podjetja. "Med delavci je vse mirno. So nekako pomirjeni. Upamo tudi, da bo novi lastnik držal obljubo, da se bo v podjetju dodatno zaposlovalo in da imajo s Termami resne namene," je pojasnil Kristijan Lasbaher, prvi sindikalist v Termah Maribor. Glede namere za prevzem pa je dejal, da zaposleni pisno s tem še niso bili seznanjeni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.